divendres, 10 de març del 2006

Tona s’adhereix a la Carta de l'Arbre

L'Ajuntament de Tona s’adhereix a la ‘Declaració del Dret de l'Arbre
a la ciutat’


L'Ajuntament de Tona en el Ple del dia 2 de març de 2006 va acordar adherir-se a la ‘Declaració del Dret de l'Arbre a la ciutat’.
La ‘Declaració del Dret de l’Arbre a la Ciutat’, anomenada també Carta de Barcelona, es un text aprovat en el Congrés ‘L'arbre i la Ciutat’ celebrat a Barcelona el 2 de Juny de 1995, al qual s’hi han adherit i l’han signat Ajuntaments d’arreu.
En aquesta declaració és reconeix que la ciutat necessita de l'arbre com a un element essencial per garantir la vida i els signants és comprometen a situar l'arbre en el seu paper bàsic, com a un dels primers recursos patrimonials de la ciutat i a establir actuacions que garanteixin les condicions òptimes per a la vida de l’arbre.
Amb l’adhesió a la Declaració del dret de l'arbre a la ciutat, els ajuntaments signants és comprometen a una gestió respectuosa i activa en favor dels arbres urbans i s’estableixen els criteris bàsics per a portar-ho a bon terme.

‘Amics arbres · Arbres amics’ felicita a l’Ajuntament de Tona per aquesta bona noticia i anima als altres ajuntaments a seguir el seu exemple.
*

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tremoleu tonencs! Ara us caldrà obrir els ulls més que mai,doncs la declaració del dret a l'arbre no és cap garantia,ni pels ciutadans ni pels arbres!
Deu anys després d'aquesta declaració,l'aniversari va passar sense pena ni glòria a Barcelona.
El tansenfotisme ciutadà i l'esclerosi institucional permeten els mateixos errors a perpetuitat.La perversitat del sistema és tal que fa por,doncs es tracta d'una qüestió més política que tècnica.Feu un tomb per les rambles o pels barris i veureu quins drets tenen els pobres arbres de ciutat.
Alerta! Obriu bé els ulls si ara veieu una campanya "M'estimo el meu carrer"! Compteu bé els arbres que anant bé sortiran correns...

Anònim ha dit...

Totalment d'acord... fa vergonya pensar que Barcelona i altres ciutats són signants d'aquesta carta i veure la poda (¿?¿? per dir-ne d'alguna manera) que fan als arbres. La Carta de Barcelona està obsoleta... no té cap sentit tal com es va concebre, caldria que l'adhesió fos auditada per un comitè d'experts (en diverses matèries) que avalués el seu compliment.