diumenge, 22 de març del 2009

Per què? coronar o destronar?

Manteniment o Mal-enteniment de carreteres?

Prop de Búger, a la carretera vella d'Inca-Alcúdia, allà on està situada la fàbrica de vidre, hi ha cinc moreres ja padrines. Idò aquesta setmana passada han sofert un atac de xorrac. Resulta que el servei de manteniment de carreteres del Consell de Mallorca les ha deixat de la fatxa que veis a les fotos. Talls enormes, que mai tancaran i un diseny que podria anar a una exposició d'art contemporani.

L'enhorabona més sarcàstica als autors.

Rafel Mas, Búger 22 març MMIX

3 comentaris:

Pere Llofriu ha dit...

Gràcies Rafel -i Joan Vicens-. De vegades t’arriba apreocupar que sembli que siguis l’únic que veu que els arbres són vexats sense cap motiu confessable...
La semàntica ens juga males passades, i el petit món de la jardineria té moltíssimés paperetes per a què te toqui la pròxima. Així com “retòrica” era l’art del ben parlar i ha esdevingut mal parlar inútil, “coronar” devia esser fer una corona... de ferides que marquen l’inici del final d’un arbre; el “manteniment” massa vegades és “desnonament”. El cas més “patètic” (per cert, inicialment significava estimular emocions, ara és fer fastic) deu esser “rejuvenecer”: un sarcasme absolut.

Crec sincerament que fa 20 anys varem aconseguir erradicar el coronar (a part de què els diaris es preocupessin d’aquest tema uns quants anys), però només a Palma, i crec recordar que els arbres varen poder respirar fins a l’arribada del “general” Rodríguez. Però als pobles sempre han estat més bèsties i, pèr atomització o pel que sigui, les crítiques dels diaris, ni de col•lectius de Ciutat, no hi arriben, però, com deia no sé qui, sempre pot empitjorar: el general Rodríguez diu que torna.

Els d’obres públiques són una mena de residus d’Almogàvers orats per Neopàtria.

laberint ha dit...

Solo las imagenes ofenden, como sera la realidad que sufren los arboles.

Jesús M. Tibau ha dit...

el primer arbre sembla que estiguin cridant auxili