dijous, 19 de març del 2009

25 anys clamant...21. expo Portugal

A Portugal també arruixen


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Això s'en diu poda de brocada, és una poda que s'ha de fer any rera any, és una poda periòdica. Ja criticau per criticar... salut

Anònim ha dit...

El fet de que aquesta poda tengui nom la justifica? encara que sigui inecesaria?

Anònim ha dit...

A grans trets, aquest tipus de poda periòdica, tipus cabeza de gato o la poda de brocada, són podes que ens venen del renaixement italià i del barroc francès... amb l'objecitu de mantenir una geometría.. Una vegada iniciat l'arbre en aquest tipus de poda, s'ha de practicar cada any, per un tema de manteniment de les reserves... per això quan es canvia el tipus de poda els arbres es debiliten ràpidament. Ho trob bè que opineu i critiqueu, però quan enraoneu almenys exposau les vostres opinions amb un sentit tècnic o base científica, això enriquiria molt més aquest blog, que a part d'alguns escrits interessants.

Guillem Nicolàs i Larruy ha dit...

La poda en cap de gat és una mena d'esporga que ens va venir principalment de França en jardineria i també dels usos agrícoles, de les vimeteres (Salix viminalis, etc), per això en alguns llocs s'anomena cap de salze, ja que els salzes rebien aquesta mena d'esporga per forçar branques noves d'on fer vímet. Tal i com s'ha dit en un apunt anterior és un tipus d'esporga que un cop escollida s'ha de repetir cada any. Si es fa bé, per l'arbre no és massa traumàtic (comparat amb altres coses que se'ls hi fa als arbres), el problema més clar en aquestes esporgues és l'abandonament de la mateixa, ja que la translocació de sucres en l'arbre debilita els caps de gat i aleshores és quan l'arbre pateix. Sempre he manifestat que un dels problemes més greus en l'esporga eren els continus canvis de model, molts cops pitjors que el mantenir una esporga inconvenient però periòdica.

Anònim ha dit...

Aquesta poda esta be en el cas d'un espai reduit i s'ha de formar l'arbre desde la seva plantació, pero en el cas de la majoria d'aquestes fotos, sobra l'espai i s'han format molt tard. Encara se sigui una poda poc traumatica no es el millor per l'arbre. Si no es necesari per questions d'espai, perque es fa? perque esteticament m'estim mes un arbre natural. O es per demostrar que podem dominar i controlar els arbres?

Anònim ha dit...

I doncs si la poda de l'ocho també l'hem de protegir perquè ja té nom, ves quina cagada.