dijous, 19 de març del 2009

Avui a debat: l'urbanisme a les Balears

Joan Vicenç Lillo participa al programa
de debat "Article 19" de d'IB3 TV


Avui dijous dia 19 de març, el company d’Amics arbres · Arbres amics’ en Joan Vicenç Lillo Colomar participarà al programa de debat "Article 19" de d'IB3 TV, la televisió de les Illes Balears, a les 22:20 hores, aportant el seu punt de vista. En aquest programa d’avui el debat serà sobre l’urbanisme a les Illes, amb l’anunciat de “El creixement urbanístic ha arribat al seu límit?”
El creixement urbanístic ha arribat al seu límit?
La nova proposta d'Article 19
El creixement urbanístic ha arribat al seu límit? Aquesta és la pregunta que centrarà avui dijous, 19 de març, el programa de debat Article 19 i que hauran de respondre i argumentar, durant noranta minuts, vuit convidats experts en la matèria, diversos testimonis i els mateixos telespectadors.
Actualment, hi ha molts de projectes urbanístics que estan en marxa, però també que s'han aturat a les Balears. Posarem el model urbanístic a debat i parlarem del polèmic camp de golf de Son Baco a Campos, de la urbanització d'Es Guix a Escorca; de la façana marítima de Palma; de les autopistes d'Eivissa i de la resta de l'arxipèlag; a més de la llei de costes, entre molts altres exemples.
A la taula s'asseuran Macià Blázquez, president del GOB; Alberto D. Fraile, editor de la revista Namasté; Gabriel Oliver, president de l'Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de les Balears; Jaume Sastre, membre del Lobby per a la Independència; Javier Cabotá, empresari promotor; Joan Verger, expresident de l'Autoritat Portuària; Joan Vicenç Lillo, activista ecologista i Josep Pons Fraga, periodista.
Al llarg del programa també es farà una connexió en directe amb el batle de Campos, Guillem Ginard, que ha convocat un ple extraordinari a l'Ajuntament, que es durà a terme el mateix dijous vespre, per debatre la construcció del camp de golf Son Baco.
El nom “Article 19” és refereix a l'article de la Declaració Universal dels Drets Humans que defensa la llibertat d'opinió i d'expressió de tothom. Aquest programa de debat que s'emet cada dijous a aquesta hora el presenta i el dirigeix la periodista Àngela Alfaro. En el programa hi participen 8 tertulians cercant opinions oposades per analitzar els temes a fons. Els telespectadors també poden participar-hi amb les seves opinions i votacions a través dels sms. El programa finalitza amb un recompte de votacions del públic, tan de plató com de casa.
·