dilluns, 31 de març del 2008

Un pi amb una crossa

El Pi Monumental del Carrer del Pi de Sant Pere de Ribes

L’amic Gerard Passola ens ha fet arribar aquestes imatges d’un pi de Sant Pere de Ribes al que li han col·locat una crossa ja que estava a punt de trencar-se.
Aquest pi és el Pi monumental que dóna nom al carrer on es troba, el Carrer del Pi. Aquest carrer és un dels carrers més característics de Sant Pere de Ribes, un carrer amb cases d'estil neoclàssic edificades durant la dècada dels setanta del segle XIX, les cases dels indians o "americanos", amb el gran pi que li dóna nom vinclant-se sobre les cases. Hi destaquen les cases de can Pere Miret, del 1879 (núm. 20), la seu de l'entitat GER, del 1875 (al núm. 25), can Planes, del 1864 (núm. 27), les cases de Joan Giralt, del 1876 (núm. 36 i 38), la casa Antoni Bertrán, del 1876 (núm. 40) i cal Metge Pere, també del 1876 (núm. 42).
Sant Pere de Ribes és un municipi de la comarca del Garraf, a la part meridional del massís del Garraf, que a la vegada representa l'extrem sud de la Serralada Litoral. Limita al nord amb els termes de Canyelles i d'Olivella; a l'est, també amb el d'Olivella; al sud, amb el de Sitges i la petita franja de la Mediterrània; i a l'oest, amb el municipi de Vilanova i la Geltrú.
·

3 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

Quina prova més clara d'estimació i respecte a aquest pi. Gràcies.

Anònim ha dit...

Enhorabona a l'amic Gerard per una feina tan polida.
I endavant pinet que amb aquesta crossa tan xula no has de patir per anar-te redreçant !

Pere Llofriu ha dit...

Del pi aquest no sé que dir. Ara, la crossa és una obra d'art, a més a més compleix una funció pràctica impagable, i és un exemple de manual d'arboricultura intel·ligent