dissabte, 29 de març del 2008

Per les festes de l’arbre

Una cançó per cantar

Durant l’hivern i en bona part de la primavera es celebren a molts llocs la Festa de l’Arbre. Grups cívics de tota mena, escoles i algunes institucions són els que generalment organitzen i porten a terme aquestes jornades. Sense cap afany de ser exhaustius, podem dir uns quants dels llocs on últimament han fet plantades d’arbres: Escolars de les dues Cerdanyes, escolars de Llagostera, a Salou, Mollet, Muntanyola, Vallibona, Hospitalet de l'Infant, Salt, Palamós, Tàrrega, Torelló, Sant Bartomeu del Grau, La Granada del Penedès, Gurb, Viladecans, les Preses, ... I demà, diumenge dia 30, també hi ha una múltiple i gran plantada d’arbres.
Sabem, ja que així ens ho han explicat, que alguns grups i algunes escoles fan servir aquest web ‘Amics arbres · Arbres amics’ per treure’n informació i per fer servir alguns dels versos i cançons que hi tenim posats. Ara, avui, us podem oferir una nova cançó especifica per a poder-la cantar en aquestes ocasions, l’Àngel Daban ens l’ha ofert per tal que tots els grups que vulguin la puguin fer servir i per a que tothom la pugui cantar. Gràcies Àngel.
· 
Les festes de l’arbre

Per les festes de l’arbre
quan el camp vol florir
plantarem una alzina
al bell mig del jardí.

Si plou i fa sol
floreix el pomer
si plou i fa sol
també l’ametller.

Farem un sot a terra
per ficar les arrels
i ho taparem amb força
fins que quedi ben dret.

Regarem cada dia
perquè vagi pujant
i quan passin cent llunes
donarà ombra i glans.

Florirà amb la natura
pujarà cap el cel,
ballarà les vuit danses
que li marquin els vent.

Àngel Daban
·
Si voleu escoltar la cançó:

· Arxiu mp3 2509 Kb: Les festes de l’arbre ·
· 
Petita aportació al tema dels arbres
Hola, No sé qui sou ni quant temps porteu amb aquesta web. Cercant material, idees i coses per treballar amb la mainada he trobat el vostre bloc, ja veig que fa temps, arribo tard però vull aportar el meu petit granet de sorra. Fa uns 25 anys vaig posar música a un vídeo didàctic "La festa de l'arbre" produït en aquell temps per la Caixa de Barcelona i que es va distribuir pels Centres de Recursos Educatius de la Generalitat. Entre les músiques que vaig composar hi havia aquesta cançó; us faig arribar la lletra i un arxiu en mp3 per tal que pugueu veure com sona, no tinc la partitura però la gent que sap música de seguida la traurà. Espero que us sigui vàlida aquesta aportació, l'enregistrament fora del vídeo és inèdit.Gràcies i ànims per tirar endavant aquest racó de pau. Rebeu la meva felicitació. Àngel Daban
·· Web: Àngel Daban · Correu: Àngel Daban ·