dissabte, 8 de març del 2008

Ningú pot actuar com els doni la gana

Multa a uns amos per obrir un camí per anar més còmodament a la platja de Cala Morisca
Medi Ambient obre un expedient i estudia els danys
per calcular l'import de la sanció


Volien anar còmodament a la platja en comptes de baixar per camins dificultosos. Els serveis territorials de Medi Ambient estudien quina sanció imposar als propietaris de la finca de Can Juncarella, a la Cala Morisca de Lloret, per haver obert un camí per connectar la casa amb la platja. A banda d'acometre les obres sense cap mena de permís, per acabar-ho d'adobar es dóna el fet que l'espai de Cala Morisca està inclòs al PEIN Massís de Cadiretes. L'expedient sancionador ja està en marxa i s'avaluarà la dimensió de la destrossa per tal de decidir la multa que s'imposa, segons va informar ahir el Departament de Medi Ambient. Fa un parell de setmanes, l'entitat ciutadana SOS Lloret va denunciar la tala d'arbres i moviments de terres sospitosos dins aquest paratge boscà que envolta una cala quasi verge.
La polèmica sobre els moviments de terres a un espai que sempre s'ha intentat preservar de la pressió constructora va aixecar les alarmes a l'Ajuntament de Lloret arran la denúncia de SOS Lloret. Part de l'oposició lloretenca també s'hi va sumar demanant què suposaven els moviments de terres i l'arrencament d'arbres i, sobretot, qui ho havia autoritzat. L'equip de govern de Lloret va deixar clar que els fets s'investigarien. Medi Ambient, a més, ja en tenia constància arran la denúncia dels Agents Rurals. Finalment, els temors sobre l'inici d'alguna mena de construcció s'han dissipat. Es tracta d'uns propietaris acomodaticis que pretenien baixar més còmodament a la platja des de casa seva. El camí, presumiblement, els sortirà car.
Medi Ambient no es va pronunciar ahir sobre si els amos de la finca hauran de revertir les obres, tal com demanen des de SOS Lloret, ja que el cas està sota estudi. Per la seva banda, l'Ajuntament ja fa dies que va fer aturar les obres i també va expedientar els propietaris. Arran l'actuació municipal, els propietaris de la finca van demanar permís d'obres. El regidor d'Urbanisme de Lloret Josep Valls (CiU) va explicar a Nova Ràdio Lloret que seran les administracions superiors qui autoritzin si les obres es poden portar a terme o no. Pel que fa a la sanció municipal, pot estar entre 300 i 3.000 euros.

E.Batlle/E.Padilla, Lloret de Mar.
DdG. 08.03.2008
· Noticia publicada a Diari de Girona el 08.03.2008
·