dissabte, 11 de desembre del 2010

2011, Any Internacional dels Boscos

"Els boscos, per a les persones"

El 20 de desembre de 2006, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució per la qual es declarava el 2011 Any Internacional dels Boscos. Aquesta celebració resultarà útil per prendre major consciència que els boscos són part integrant del desenvolupament sostenible del planeta a causa dels beneficis econòmics, socioculturals i ambientals que proporcionen. Amb aquesta finalitat, es promourà l'acció internacional a favor de l'ordenació sostenible, la conservació i el desenvolupament de tot tipus de boscos, inclosos els arbres fora d'ells.
Entre les activitats commemoratives de l'Any Internacional dels Boscos figura l’intercanvi de coneixements sobre estratègies pràctiques que afavoreixin l'ordenació forestal sostenible i el retrocés de la desforestació i la degradació dels boscos. Per tal de facilitar l'organització d'aquestes activitats, s'encoratja als governs a que estableixin comitès nacionals i centres de coordinació en els seus països respectius, i a que uneixin els seus esforços als de les organitzacions regionals i internacionals i les organitzacions de la societat civil. La Secretaria del Fòrum de les Nacions Unides sobre els Boscos (FNUB) serà el centre de coordinació designat per a la posada en pràctica de l'Any Internacional dels Boscos.
És la segona vegada que s'assigna als boscos el seu propi «any internacional». La primera va ser el 1985, quan el Consell de la FAO va demanar a tots els estats membres que concedissin un reconeixement especial als boscos en el curs de l'any per tal de centrar l'atenció mundial en la necessitat de conservar i protegir els boscos; despertar la consciència política i pública pel que fa als recursos forestals; identificar i posar de relleu els factors que amenacen a aquests recursos forestals, i mobilitzar la població, i en especial als joves, perquè participessin en activitats orientades cap a la protecció dels boscos.
El logotip de l'Any Internacional dels Boscos, 2011 (Boscos 2011) s’ha dissenyat per a transmetre i il•lustrar el lema "Els boscos, per a les persones" i enaltir el paper fonamental que compleixen les persones en l'ordenació sostenible, la conservació i l'explotació sostenible dels boscos del nostre món. Els elements iconogràfics del dibuix representen alguns dels nombrosos valors dels boscos i la necessitat de canviar totalment de perspectiva: els boscos proporcionen habitatge a les persones i un hàbitat per a la diversitat biològica, són font d'aliments, medicaments i aigua potable i tenen una funció vital d'estabilització del clima i el medi ambient mundials. La unió de tots aquests elements reforça la idea que els boscos són vitals per la supervivència i el benestar de les persones de tot el món, que som 7.000 milions.
• Per a més informació: 2011 Any Internacional dels Boscos ·

3 comentaris:

AlfredRussel ha dit...

Amb el vostre permís, vos enllace aquesta entrada per parlar de l'Any Internacional dels Boscos al meu blog (i vos agafe prestat també el logo; espere que no vos importe, ni tampoc a l'ONU...).

Gràcies, salut (i bon any 2011)!

deVerd ha dit...

Benvolguts,

No tinc res a veure amb al ONU ni amb aquest blog, però llegit el pdf enllaçat de la ONU es pot solicitar l'us del logo, no en tinc ni idea però a priori diria que la ONU facilitarà el seu us i per tant n'aprovarà les sol.licituds d'us.

Cordialment.

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Hola Alfred,
Gràcies per enllaçar aquesta apunt i ja saps que tens tots els permisos per a fer servir el que hi ha en aquest bloc.
Salut i bon any, company!

DeVerd
No crec que sigui necessari demanar autorització a l’ONU per a fer servir aquest logo en un cas com aquest, per il•lustrar una noticia de les seves activitats. Un altre cosa seria que el volguéssim fer servir per a fer campanyes, accions, activitats, ..
Salut i gràcies pel teu comentari.