dimecres, 19 de març del 2008

El 30 de març es plantaran 35 boscos


Campanya 35 Boscos
“Plantem el futur”

Aquesta campanya neix davant la possibilitat de celebrar conjuntament el 25è. aniversari de Catalunya Ràdio i el 10è. aniversari de la Fundació Territori i Paisatge de l’Obra Social de Caixa Catalunya. La suma d’aquestes dues efemèrides, ha propiciat que aquestes entitats s’hagin decidit a celebrar una gran festa amb 35 plantacions populars, repartides per tot el territori català, i que tindran lloc el proper diumenge 30 de març de 2008 de 10 h a 14 h.
Per aquest motiu, necessitem la col·laboració de Diputacions, Ajuntaments, Entitats, Associacions, ONG, Grups Ecologistes i la de qualsevol ciutadà o ciutadana que a nivell individual vulgui col·laborar i participar en aquest dia cívic i festiu, en que el respecte pel medi ambient s’endugui tot el protagonisme que es mereix i d’aquesta manera podem commemorar els dos aniversaris d’una manera festiva, cívica, popular i amb un clar compromís per al nostre entorn.
La campanya és possible perquè Catalunya Ràdio s’encarrega de la difusió de l’acte, i la Fundació Territori i Paisatge hi aporta el seu assessorament tècnic i subministra la planta, així com els seus espais de propietat social i la complicitat de diversos espais en custòdia del territori.
Per tot això necessitem la vostra implicació i ajuda en aquest macro projecte, ja que són 25 i 10 anys d’esforç, treball i èxits, que volem celebrar amb vosaltres. La festa serà possible a nivell organitzatiu per aquests 4 actors: els promotors, la Fundació Territori i Paisatge i Catalunya Ràdio, posaran els mitjans tècnics i de difusió necessaris. Les entitats gestores dels espais, proposaran el lloc idoni per la plantació i prepararan el terreny, i conjuntament amb l’ajuntament s’encarregaran del servei d’ordre del dia de la plantada. Els voluntaris organitzatius que col·laboraran segons el que s’exposa a continuació.
Per a cada plantació, l’organització de l’acte ha considerat que el voluntariat haurà de tenir aquests requisits:
1. Nombre total de voluntaris per plantada: entre 17 i 21 voluntaris per a organitzar plantacions que poden anar des dels 300 als 1.000 participants.
2. Característiques del voluntariat: sense necessitat de capacitació prèvia i majors d’edat (podria ser major de 16 anys).
3. Tipus de tasca del voluntariat (descripció de la tasca):
a) Arribada de participants (entre 4 i 5 voluntaris) Organitzar l’arribada dels participants a l’espai de la plantada (pancarta), senyalitzar la zona d’aparcament de vehicles i indicar el lloc de la plantada (taula de recepció). També recollir dades.
b) Recepció dels participants (entre 4 i 5 voluntaris)
Rebre als participants (taula identificada), informar al participants, distribuir o facilitar la recollida de material de suport, indicar la zona de recollida del material i recollir dades.
c) Distribució de material (entre 4 i 5 voluntaris)
Control de material. Lliurar el material de la plantada (plançons de 1 i 2 sabes o sigui d’entre 15 i 60 cm d’alçada, ampolles d’aigua, menjar, etc.) i assignar el lloc exacte de la plantada. Recollida posterior de material.
Logística de l’acte.
d) Plantació (entre 4 i 5 voluntaris)
Indicar el lloc exacte a plantar i facilitar les instruccions concretes per la plantada a cada participant.
e) Referent del grup de voluntaris (1 voluntari)
Ser el referent del grup de voluntaris (distribuir-los, solucionar dubtes, etc.) i ser el referent per l’organització. Coordinació amb Creu Roja, policia local, mossos d’esquadra, protecció civil, etc.
Amb la plantació d’aquests 35.000 arbres arreu de Catalunya, Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge també contribueixen al repte del PNUMA (Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient) de plantar 286.000 arbres a Catalunya, aportant un 12’24 % del total del projecte. El PNUMA sota el lema “Plantem pel Planeta: Campanya dels Mil Milions d’Arbres” encoratja a qualsevol persona, comunitat, negoci i indústria, societat civil, organització i govern a plantar 2.700 milions d’arbres a nivell mundial.
Amics i amigues, rebeu una cordial salutació i una forta abraçada.

Catalunya Ràdio · Fundació Territori i Paisatge
·
·
Cliqueu en aquest mapa on hi ha informació sobre cadascun dels llocs de plantada, distribuïts per tot Catalunya, i trieu el que més us agradi o el més pròxim a casa vostra.

Aqui hi trobareu un accés directe per fer la reserva del vostre arbre a través del Telentrada, de manera gratuïta.

Posters en pdf amb els arbres que es plantaran: 'Autòctons' 'Fruiters'
·