dimarts, 8 d’abril del 2008

Es salva el Pi de Mestres

Gràcies del Pi de Mestres

Hola amics dels arbres,
Avui hem de celebrar que tots hem salvat el Pi de Mestres.
Pels humans que creiem que els arbres son els nostres amics i que tenim fe en que un pinyó pot arribar a fer molta ombra i elevar dues torres de Red Electrica de España, SA, avui és un gran dia.
Molt agraït, alt i orgullós us espera sempre al seu lloc, al mig del Tarragonès,
Pi de Mestres. Arbre Monumental de Catalunya
·
Ahir la Dolors Mestres i Gomis ens va enviar aquest correu del Pi de Mestres en el qual es donen les gràcies a tots els amics dels arbres que han ajudat a salvar aquest arbre monumental.
·
·
La campanya impulsada per la Dolors Mestres per a salvar aquest pi i en la qual també hi ha col·laborat “Amics arbres · Arbres amics” i en la que s’han rebut més de 2.500 signatures de suport d’arreu del mon, de Nova Zelanda, Austràlia, l'Índia, Holanda, Txèquia i Israel, entre altres països i de grups com ara el Grimpacat, l'Associació Catalana de Grimpadors d'Arbres, que també n’han fet difusió i van penjar una pancarta al pi, ha donat els seus fruits i a hores d’ara es pot dir que ha tingut èxit.
Ahir Red Eléctrica de España (REE) en una reunió que va mantenir aquest dilluns al matí a l'Ajuntament de Vilallonga del Camp amb tècnics de Medi Ambient, responsables del consistori local i de la família Mestres, es va comprometre a elevar dues torres elèctriques fins els deu metres (el doble del que hi havia previst) de la futura línia d'alta tensió per no afectar el pi i d’aquesta manera la línia mantindrà la distància legal de set metres que hi ha d'haver entre la línia elèctrica i qualsevol arbre.
·
·

3 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

per cert, surt al periódico!

Anònim ha dit...

A Mallorca en deim "una dona valenta", i el problema més freqüent és que n'hi ha molt pocs, de valents, fins i tot homes. El problema més greu, aquí, és la desídia, per no dir una altra cosa, dels propietaris, cosa que complica molt la protecció de l'entorn. Gràcies a vostè, senyora Dolors

zel ha dit...

Fa goig, eh? A veure si no ens el cremen, recoi, que portem uns anys... Salut, trempats, bona feina!