diumenge, 17 de febrer del 2008

D'infraestructures, n'hi ha que sobren...?

De les infraestructures del nostre entorn

Després de l'enrenou que ha mogut el centralisme espanyol, aquesta vegada referent al tema d'infraestructures, m'he decidit a observar les infraestructures del nostre entorn.


No me'n conec els noms però per entendre't amb la gent només cal citar el nom de la població per saber a què i a quina infraestructura et refereixes.

La pregunta del mil·lió sempre és: i perquè fan això ara?.
Ara bé, el millor de tot són les respostes perquè te'n expliquen de tots colors. Sería alguna cosa similar a la M.A.T. però encara més bestia, en aquest cas alguns diuen que s'ha fet pel negoci de l'energia i d'altres diuen que és perquè falta energia. En fi, resulta que per tal de tenir energia millor conviure amb arbres metàl·lics que no pas dels que fan la fotosíntesi perquè el més fort de tot és que la M.A.T passa per zones protegides i d'interès especial...

Quan veus els primers moviments, mica en mica van fent obres i al principi sembla poca cosa però a la que hi ha tots els ponts i la mandanga muntada ja et fiques la ma al cap....
-En un primer moment, la pregunta: Què hi estan fent allà?
-I la resposta: ah no res, una carretera, un desdoblament, una línia d'alta tensió o qualsevol mandanga.
-Quan estan a mitjes, la pregunta és: Què hi "carden" aquí tant de temps?
-La resposta: No ho sé tiu però estan rebentant tot.

A partir d'aquest moment t'adones que el pagès ha pringat i ja l'hi han fomut mitg camp enlaire per 4 rals. També t'adones que el desdoblament passa pel bell mitg de rouredes centenaries (-El què? L'impacte ambiental??? Doncs l'impacte ambiental va sortir com a "molt sever" però es clar, no prou sever com per impedir la construcció de la gran carretera...-).

-Quan tothom ja coneix el famós desdoblament, la pregunta és: Has vist el què estan fent??
-Quan aquests mateixos començen a qüestionar la funció de la carretera, la pregunta és: i perquè la fan??

A partir del moment en que formules aquesta última pregunta s'entra en un estat d'impotència, com si al fer-te la pregunta estiguésis a punt d'entrar en un estat d'inconsciència. Quan et tranquilitzes, vas pensant i arribes a la conclusió que, vist el gran moviment de terres, d'alguna cosa haurà de servir la carretera no?, això si, el perquè és la gran incògnita.
Com que tothom entra en aquest estat d'impotència s'obtenen respostes d'allò més variades i divertides, sobretot a depèn qui li preguntis. Les respostes seran divertides però el problema de veritat no ho és.

Les preguntes són: Osti noi, Com és que ara rebenten Sant hipòlit?
Com és que els hi pica per fer l'eix Vic-Olot?

Les respostes que s'obtenen:

-Si, això ho han fet perquè volen potenciar més la zona... <---- Potenciar què? El fiasco? -Si jo crec que es fa perquè els camions les passen molt putes ara per aquesta carretera.

-És que clar, la carretera ara passa pel mitg del poble i això fa perdre temps.

-Pels pixapins amb el seu BMW tot terreny i amb les televisions incorporades dintre el cotxe, que necessiten desconectar.. <---- Coi, però si tothom diu que viure a Barcelona està de conya... I una de les respostes més corejades:

-Mira que n'ets d'inocent. Hi has passat tu per aquí el diumenge? És impossible de passar, pensa que tothom torna d'esquiar i per anar al poble veï t'has de tirar 2 hores. <--- Llavors constates que aquesta mateixa carretera entre setmana està totalment buida.

Vist això i vist que tothom diu el mateix, vull saber:

-Realment perquè coi serveixen aquests desdoblaments i aquestes noves carreteres?

-Si les respostes són les que ja he esmentat, creieu lògic destrossar un lloc perquè el diumenge alguns arribin 20 minuts abans i pel colmo, expropiant a 4 duros les terres del pagès?

-No tenim el nostre govern, que tant aposta pel canvi climàtic, dient que la neu al Pirineu té els dies comptats?

És trist però com menys tens, més valores.
Jo només veig que estan construïnt a dojo per tot arreu de la Plana, que a més, van desdoblant i fent més carreteres. Cada vegada m'agrada menys viure-hi, suposo que molts el que fan és anar encara més amuuunt (el conegut com efecte dòmino), el que passa llavors és que els d'aquí s'afarten i marxen a viure al Pre-pirineu o directament al Pirineu, però això és fer el mateix que fan els que arriben, marxar perquè n'estan fins als pebrots de viure envoltats de tanta merda.

Allà on n'hi deies la "Cabanya" o la "Font d'en Pitu" de cop i volta s'anomena "VillaJoyosa" o algún nom castellà d'aquests cutres que fiquen a les urbanitzacions... de veritat, quins collons que teniu, ja us podeu bén podrir tot solets.
Mica en mica veus més cases que camps, que porcs ja serà difícil perquè mira que n'hi ha...
Mica en mica vaig valorant encara més (perquè això ja era una cosa que m'encantava) el fet de tenir paisatge, de camps, d'olor a purí... això si, cada vegada ho valoro més perquè cada vegada n'hi ha menys....

!!!!Que algú em digui que aquests desdoblaments no els fan pels esquiadors, siusplau...!!!!!