dimarts, 5 de febrer del 2008

Blogs verds

DECÀLEG DELS BLOGS VERDS

1. El medi ambient es deteriora per l'acció de l'home. És necessari conscienciar a la humanitat que les seves accions portaran conseqüències per a bé o per a mal al nostre planeta. És responsabilitat nostra realitzar les accions necessàries per a preservar el nostre entorn i la nostra naturalesa.

2. El medi ambient es contamina per la pol·lució atmosfèrica produïda pels gasos dels vehicles, industrials, persones particulars, escombraries en els carrers i carreteres i cremar residus. És necessari donar un exemple de responsabilitat.

3. Els sorolls molests, produïts pel desmesurat trànsit de vehicles, les sirenes i alarmes, botzines d'automòbils, camions i busos, música elevada, obres… provoquen una greu contaminació acústica la qual causa malalties psíquiques i alteracions nervioses en part important de la població, sense contar el dany que produeix a la capacitat auditiva dels nens. Els ecologistes haurien de ser els principals creuats en contra d'aquest tipus de contaminació i abstenir-se d'incórrer ells mateixos en tals errors.

4. La desconsideració en el llenguatge i els actes agressius són motiu de serioses alteracions a la ment de les persones. Els ecologistes han de preocupar-se de no promoure situacions que afectin la salut de la població a cap de les seves formes.

5. Els ecologistes lluiten per establir un equilibri a la societat, i per tant, han de ser els primers a demostrar que no es pot aconseguir tal cosa amb actituds violentes o amb la promoció de polítiques injustes, arbitràries i no fonamentades científica ni tècnicament, sense amidar les conseqüències dels camins proposats. La injustícia i l'arbitrarietat són factors absoluts del desequilibri social i a això no s’hi haurien de prestar els ecologistes.

6. La defensa dels drets de les persones no pot estar aliena a entendre que la vigència de tals prerrogatives suposa el acatamiento als deures que tots i cadascun han de complir amb els altres i amb la societat en el seu conjunt. Aquest precepte hagués de ser la principal consigna de l'ecologisme militant.

7. L'entorn físic, la naturalesa en general, han de ser preservats com a valors humans en si mateixos, entès això com que de res serviria conservar tals recursos si ells no estan al servei de les persones, per a millorar la seva qualitat de vida i perquè els humans puguin realitzar-se com a tals. Els ecologistes no haurien de convertir el medi ambient en un fetitxe, separant-lo d’allò que és principal que és fer més agradable i de bon viure l'existència de l'home.

8. L'ecologisme té per objecte convèncer a la humanitat de la necessitat de construir una societat més sana i més amable per a la convivència. Per tant, és equivocada l'actitud de confrontació de qui han fet de l'ecologia no una ciència sinó un dogma.

9. Inspirar polítiques ecològiques adequades ha de ser producte de l'acord de tots i no una simple proposició de grups aïllats. Els veritables ecologistes han de buscar tal acostament de posicions per a assegurar l'èxit de tals polítiques.

10. Com a corol·lari caldria assenyalar que per a millorar la qualitat de vida de les persones han de concórrer tots, amb les seves idees i actes, tractant sempre que aquests siguin conseqüents amb aquelles. Basat en el decàleg de Mapuche.




5 comentaris:

Eleuteri Qrim ha dit...

Ens voleu fer ficar un adhesiu en la llengua de l'enemic, en la llengua de l'imperialista qui ens voldria veure anorreats...? Quina mena de criteri "verd" és aquest...?

Joan Vicenç ha dit...

És ben probable que jo no comparteixi alguns d'aquests preceptes i marcaria prou matisos en la idea general. Vaig trobar aquesta pàgina amb informació actualitzada sobre aspectes del medi ambient. De totes maneres em miraré aquest criteri "verd" més detingudament. Salut.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Certament, no és que el logotip em resulti gaire seductor.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Estic segur que si parléssim swahili i el logotip fós diferent no tindriem cap distractor de la causa "ecologista" que ens ocupa.

Joan Vicenç ha dit...

I salut!