dimarts, 11 de desembre del 2007

Trànsit motoritzat per el Maçanella



Mancor de la Vall

El GOB alerta del greu perill d’incendi que els jeeps comporten

Segons els ecologistes, «una guspira podria encendre tot Massanella»


ANTONI MATEU. Palma

El trànsit de vehicles motoritzats a l’interior d’espais naturals protegits, com és el cas dels jeeps d’Expedición Montaña dins l’àrea de Massanella, comporta un greu risc d’incendis forestals, segons informà ahir el GOB.«Qualsevol guspira procedent d’aquests vehicles podria fer encendre tot Massanella en qüestió de moments», digué ahir Antoni Muñoz, responsable de biodiversitat del grup ecologista.

«És evident que el renou que fan més de vint cotxes tot terreny circulant al mateix temps és molt fort i això no fa cap bé al medi natural. Però hi ha una altra cosa que s’ha de dir –comenta Muñoz. I és que els camins, després de passar-hi una vegada i una altra, queden completament arrasats. Tanmateix, però, el risc més gran és el del foc. Els cotxes, per molt alerta que vagin, sempre vessen oli i altres líquids contaminants. I els jeeps de Massanella en deuen vessar molt més perquè, en un camí de muntanya, aquests cotxes sempre hi freguen els baixos!».

Segons el GOB, la Conselleria de Medi Ambient, durant l’anterior legislatura, desaprofità la redacció del PORN de la serra de Tramuntana i no hi inclogué cap apartat que fes una referència detallada sobre l’accés motoritzat al medi natural.

«El document tan sols fa esment que els vehicles no poden fer molt de renou a les zones protegides. En cap cas, però, estableix quin és el barem del que es considera molt o poc renou», explica aquest membre del GOB.
Per Muñoz, es fa del tot necessari que Medi Ambient promogui la redacció d’una llei que ordeni l’accés motoritzat al medi natural durant aquesta legislatura.
«La Conselleria fa anys que té coneixement que, a Massanella, s’hi fa una activitat de manera irregular. Si és així, com és que no va incloure un punt que prohibís, ben a posta, les excursions en jeep?», es demana Muñoz.

Sigui com sigui, el que és cert és que, ara per ara, la Conselleria de Medi Ambient té obert un expedient sancionador a la societat filial de Transunión. Si es confirma que l’activitat comporta una agressió ambiental, la cosa podria derivar en una sanció econòmica i en la paralització imminent de l’activitat.

Diari de Balears


3 comentaris:

Jaqme ha dit...

Volia venir a Alaró a veure l'exposició dels bolets.
Et vaig veure a tu i a les fotos al Balears i l'exposició pintava realment be!

Enhorabona per l'èxit de l'exposició i per les precioses imatges.

Exposaràs les fotos a altres llocs?

Joan Vicenç ha dit...

Ei Jaqme. Ja em sap greu que no ens haguem pogut conèixer en una ocasió tan guapa. Bé, la veritat és que força gent s'ha queixat de la brevetat de l'exposició i em demana el mateix. El cas és que tampoc hi puc dedicar tot el temps que voldria. Ja m'agradaria tornar a exposar-la fent noves incorporacions de fotos que m'agraden. Si així ho faig ja t'ho faré saber via aquest blog o el teu.
Una altra cosa, sé si saps que dia 29 de desembre al teatre municipal de Manacor s'hi celebra un homenatge a Tomeu Ferrer. Hi pens participar.
Salut i moltes gràcies per el teu comentari.
JV

Jaqme ha dit...

Dia 29 de desembre?
Intentaré ser-hi.
Vaig conèixer a en Tomeu i la seva pèrdua és majúscula.
Si et veig per allà et saludaré.