dilluns, 3 de març del 2008

Transgènics contra ecosistemes


La primavera silenciosa

Sr. director:

Permeteu-me expressar la meva preocupació per un tema que ens afecta a tots. Recentment a París els apicultors francesos s'han manifestat en contra de l'autorització d'un nou pesticida tòxic per a les abelles. Aquest pesticida, de nom Cruiser, està patentat i és fabricat per una transnacional farmacèutica suïssa. L'objectiu és matar tot tipus d'insecte als conreus de blat de moro. Es tracta, com amb els organismes genèticament modificats, d'imposar el creixement d'uns conreus immaculats per obtenir-ne un benefici gràcies a l'extermini de la resta d'organismes de l'ecosistema.

L'agricultura moderna ja fa vàries dècades que ha derivat cap a un industrialisme destructor de l'ecosistema que el sustenta. S'han obtingut enormes excedents d'aliments, però a costa de greus patologies i epidèmies provocades pels mètodes actuals: animals en espais petits i estressants, conreus fumigats fins a contaminar els pous, etc. És per això que nosaltres, els consumidors-ciutadans, hem de ser conscients del que estam provocant amb les nostres compres i les nostres decisions públiques. Existeix una minoria que ens rebel·lam activament contra aquests fets i defensam una agricultura més ecològica, sana i justa. Però fins quan continuarà essent una minoria? Si les coses continuen així, aviat no es sentiran els ocells pel camp perquè tampoc no hi haurà insectes per menjar. I no hi haurà marxa enrere. Serà la primavera silenciosa.

Alexandre Duran i Grant. París.

Cartes al director Diari de Balears


1 comentari:

Juan Bibiloni ha dit...

Llegir aquesta carta m´ha fet pell de gallina: una primavera silenciosa, ufff... aborrona només pensar-ho. Camps inmensos de monocultius inmaculats, ausencia de plantes silvestres, d´arbres silvestres, d´insectes, d´animals terrestres i sobretot d´ocells. Un mon totalment artificial, sense renous, sense els aromes de les flors, amb l´aire contaminat pels pesticides, tots amb una careta anti-gas, amb la terra contaminada, evitant tocar-la amb les mans, amb els rius i llags sense peixos, ni granots, ni libel.lules, ni papallones, RES......l´apocalipsis final. La plaga humana autodestruida per la seva codicia i la seva ambició sense limits.