dimecres, 12 de març del 2008

Opisthograptis luteola



Una papallona via e-mail

Em manca temps per a estudiar tanta bellesa que la natura ens ofereix. Tenc la sort de poder comptar amb amics naturalistes, alguns d’ells especialistes en les diferents branques en què es separa l’arbre de la biologia. Quan tenc l’oportunitat de fotografiar una papallona, per exemple, especialment si és de nit, solc enviar-la via e-mail al company Nick, escocès si no vaig errat. Qualque dia parlaré amb més deteniment d’aquest científic. Enguany el GOB, en votació popular li ha concedit el premi alzina en reconeixement a la defensa de la naturalesa de les Illes Balears. En Nick ens ha ensenyat molt sobre les papallones que habiten Mallorca i per això ens ha ensenyat a estimar més la nostra terra.


En aquest cas concret, aquesta papallona va comparèixer de sorpresa un vespre per ca nostra, el meu fill li va acostar la mà i s’hi va posar damunt, la vaig poder fotografiar i vaig enviar les fotos a en Nick, qui al cap de dos dies em va informar que es tractava de la Opisthograptis luteola (Linnaeus 1758). En tenir temps m’agradaria saber-ne més dels seus costums i del que descobreixi en la recerca vos ne faré partícips. Salut!



2 comentaris:

SAM ha dit...

hi ha un lloc magnífic a internet per als aficionats a l'entomologia, o simplement els que vulguin aprendre. Es tracta del lloc www.insectariumvirtual.com
Allá, si et registres, pots enviar la foto de qualsevol artrópode i en poc temps segur que algú la identifica!

Joan Vicenç ha dit...

Gràcies per aquesta informació.
Salut!