dimarts, 26 d’agost de 2014

Un altre agressió als Pollancres d’Elx

Nova agressió als Populus euphratica d’Elx
(Xop d’Elx o Pollancre d’Elx)

Fa alguns dies vaig fer un vol pel paratge de l'Aigua dolça i salà (Elx).
En aquestes fotografies es poden veure renovats cartells que prohibeixen el pas, i 4 casetes desmuntables de fusta a mig instal·lar. Les casetes estan situades a uns 15 metres del marge dret de la Sèquia Major, emprant més d'un centenar de palets assemblats amb claus. Tenen una superfície aproximada de 3x3 metres, i 2m. d’altura, i a l'interior del més avançat hi ha 6 grans bidons i 7 garrafes xicotetes encara buides. A més, en la part posterior d'un dels cartells que pretenen prohibir el pas, també he fotografiat el logotip que apareix d'una empresa de caravanes valenciana (www.benimar.com.es), que supose que serà afició de l'il·luminat, o no. En qualsevol cas, en aquest emblemàtic paratge tantes vegades visitat per pintors, fotògrafs, botànics, i experts en patrimoni hidràulic; ja només queden uns pocs pollancres, molta mala herba, una sèquia en ruïnes sense els seus antics arcs de pedra, i ara també casetes de fusta. Serà per a practicar l'apicultura, per a caçar en el suposat vedat des d'aquestes talaies, o per a posar en valor les ruïnes del Paratge? Preciós.
Raúl Agulló

4 comentaris:

Raúl Agulló Elche ha dit...

Caldria afegir una novetat, perquè els tècnics municipals competents han paralitzat de moment, el projecte sense autoritzaciò en terreny forestal, del que anava a ser un negoci d'AIRSOFT.

Raúl Agulló Elche ha dit...

Más información sobre los chopos ilicitanos = http://www.campdelx.es/el-pollancre-del-camp-delx

Raúl Agulló Elche ha dit...

"Populus euphratica" localizados en Abanilla, según reciente publicación en una revista sobre biología, de la Universidad de Murcia = http://www.yporquenounblog.com/2015/06/ejemplares-del-populus-euphratica-chopo.html

jd ha dit...

Raül,
molt interesant això de les noves localitzacions de l'euphratica !!!
Esperem que no vagin acompanyades de land art....
Salut !!!