dilluns, 11 de febrer del 2008

Temps de revoltes


Hola a tothom,

Ja ha començat la marxa en bicicleta per les comarques de Catalunya!! (podeu trobar tota la informació a www.tempsdere-voltes.cat). Quan s'acabi aquesta marxa, al mes d'abril, començarem una marxa pels barris de Barcelona. Tal com s'haurà fet per tota Catalunya, es realitzaran xerrades i tallers als barris on trobem moviments que vulguin recolzar i organitzar la/les jornada/es (també hi ha informació sobre les activitats a la pàgina de tempsdere-voltes).

Per organitzar aquesta marxa per Barcelona, hem convocat una reunió aquest dimecres dia 13 a les 19:30h a l'infoespai

Es preveu tractar els següents temes: - Distribució dels barris entre les persones que vulguin col·laborar a l'organització. (Encarregar-se d'un barri significarà bàsicament prendre contacte amb els col·lectius, associacions, etc. del barri per proposar-los difondre/allotjar les activitats de la marxa i coordinar-ho). - Actualització del calendari de la marxa. (El calendari d'activitats s'actualitza a mesura que es van concretant les dates amb als diferents col·lectius). - Preparació de material que pugui ser útil per la marxa (cartells...). (Es podrà aprofitar gran part del material preparat per, i elaborat durant, la marxa a Catalunya). - Altres temes que es proposin Aquella gent que no pugui assistir a la reunió, però que estiguin interssats en participar a l'organització de la marxa, envieu-nos un correu a aquesta adreça perquè sapiguem amb quanta gent comptem. Aquells que coneguin col·lectius que estiguin interessats en acollir les activitats de la marxa, manteniu-nos informats a la llista de correu o a aquesta adreça. Durant tota l'organització de la marxa, per fixar dates en el calendari d'activitats, podeu escriure directament a aquesta adreça perquè nosaltres l'actualitzem.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I per què carai voleu decreixement econòmic? Per què carai voleu ser pobres? Ara, quan sembla que tot comença a anar bé, quan la majoria de països pobres estan abandonant la pobresa... per què carai voleu que ens fem enrera?
Decreixement econòmic, senyors meus, és igual a pobresa

Joan Vicenç ha dit...

Podem mantenir els actuals nivells de benestar sense continuar espoliant els recursos naturals?

Ramon Folch:
"- És a l’inrevés. La pregunta seria: podem mantenir el benestar si no deixem d’espoliar els recursos naturals? I la resposta fóra: no. La qüestió ambiental és un tema sòcio-econòmic. Els plantejaments insostenibles s’assemblen a la comptabilitat d’una empresa que no fes amortitzacions de béns d’equip ni pagués la seguretat social. Els esclavistes nord-americans sostenien que l’economia s’ensorraria si s’abolia l’esclavatge. La realitat és que l’economia s’hauria ensorrat si no s’hagués abolit. Deixem de demanar-nos si fem bé volent que les coses es facin bé i exigim responsabilitats a qui fa temps que les fa malament. No és una opinió d’ecologista, sinó de professional amb quaranta anys de trajectòria treballant per a organismes internacionals."

No créixer és decréixer, el contrari, seguir creixent (a costa dels països pobres, també) és un suïcidi, tal com ho seria per el planeta si els "països pobres" com tu els anomenes seguissin la mateixa ruta d'abús que hem utilitzat nosaltres.

antiliberal ha dit...

Jo també estic a favor del decreixement. És l'única opció raonable i sensata en aquest món finit en el que vivim. Renunciar al creixement econòmic no vol dir tornar a l'edat de pedra o la misèria, com diuen els indocumentats, sino racionalitzar els recursos finits dels que disposem. És obvi que NO podem créixer indefinidament en un món finit, i ens estem acostant a un límit en el que la propia natura comença a dir prou.