dilluns, 18 de febrer del 2008

El pebrer bord del jardi

·

ens ha despertat
el xiulit prim d'una merla
sobre el pebrer bord del jardí.
i entre els llençols
feixucs del diumenge,
el record ens diu
el sol que naix,
l'herba tendra i la rosada.
a vegades la felicitat
és petita com un matí.

Anna Montero Bosch
(València, 1954)
·
·
Ajudem a salvar el fals pebrer de l'Institut Italià de Cultura
Fins ara no ens han contestat les peticions per a salvar aquest fals pebrer, per això us tornem a demanar a tots els que ens llegiu que us adreceu a l'Institut Italià de Cultura i a l’Ajuntament de Barcelona demanant que facin tot el que sigui possible per salvar el fals pebrer.
Aquí sota us posem un possible redactat de petició i pitjant la imatge del sobre us sortiran les adreces electròniques on s’haurien d’enviar amb la màxima urgència. Cal fer tot el que sigui possible per tal de salvar el fals pebrer de l'Institut Italià de Cultura de Barcelona.

Ajuntament de Barcelona,
Institut Italià de Cultura,
Salveu el fals pebrer de l'Institut Italià de Cultura.
Hem sabut que l’Institut Italià de Cultura vol fer tallar el pebrer bord que hi ha al jardí del Passatge Méndez Vigo 5 i que l’ Ajuntament de Barcelona ja n’ha donat el permís per fer-ho.
És un arbre sobre el qual caldria actuar d’alguna manera per tal que no malmeti el terra i la paret que l’envolten. Però creiem que cal fer tot el que es pugui per tal de no talar-lo. Aquest fals pebrer és un arbre antic, emblemàtic, molt característic i que dóna personalitat al passatge, i seria molt lamentable que s’associí una institució cultural i la cultura italiana amb la manca de cura dels arbres. Per tot això us preguem que feu tot el que sigui possible per tal de trobar una solució perquè l'arbre pugui continuar vivint.
Ben cordialment.
·
·

4 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

Tan senzill que seria estalonar-ho amb un tronc resistent o una columna de pedra i en ella gravar-hi el poema que hi ha més amunt. Tot un símbol de respecte i humilitat humana envers els arbres.
Salut!

Anònim ha dit...

Di tutte le malattie, l'ignoranza è la piú pericolosa.
Ils sono unos capulli que no estimen gli alberi. Butifarri per ils burri que la paglia va cara per la contaminazione ambientale de la città.

Anònim ha dit...

Em sap greu la notícia. Quan jo era molt jove, durant alguns anys vaig treballar a l'Institut Italià i veia el fals pebrer diàriament, de dilluns a divendres. Des de les seves branques, una merla anunciava amb el seu cant l'arribada del bon temps. Ha d'haver-hi alguna manera de protegir l'edifici i salvar l'arbre. Espero que una entitat que es diu "de cultura" (Istituto italiano di Cultura), en tingui la suficient per entendre que un arbre també pot ser patrimoni cultural. Haurien pres la mateixa decisió si és tractés d'una escultura que perjudicava l'edifici?

malesherbes ha dit...

Resposta de Parcs i Jardins a la nostre peticio de que no es talara el fals pebrer de l'Institut Italià:


Benvolgut senyor,

Ens dirigim a vostè en relació a la petició rebuda el 21/02/08 amb codi I06022553S-01, respecte la possible tala del pebrer bord de l'Intitut Italià de Cultura del Ptge. Méndez Vigo 5.

Comunicar-li que dins el procés per solucionar els problemes generats pel sistema radicular i la capçada de l'arbre, problemes que tenen a veure amb la seguretat dels vianants del passatge, s'ha decidit conjuntament amb els representants de l'Institut Italià de Cultura, suprimir la branca que dóna directament al passatge i així alleugerir d'una manera significativa el pes de la capçada, motiu directe de la seva inclinació. Per tant, l'arbre de referència, no es talarà.

Així mateix, volem agrair-li la seva comunicació. La participació dels ciutadans és molt important per millorar els serveis municipals i la convivència a la ciutat.

Cordialment,

Institut Municipal de Parcs i Jardins
Ajuntament de Barcelona