divendres, 23 de gener del 2009

Aproximació al perquè de tot plegat.3

Poda de deformació













[nivell 5. Quintaessència per a amics dels arbres curtits]


1. Aquests arbres han rebut poda de deformació al viver.

2. Gent que cotitza com a jardiner, o no, els compren i els planten tal qual, és una de les seves feines normals.

3. l’Ajuntament no sap de què estem parlant, però dóna el vist i plau per omissió i executa el pagament, com a part de les seves funcions normals.

4. Els votants paguen i generalment no diuen res, tot i que, en determinades circumstàncies, potser d’afinitat política, poden dir “que bé que han plantat arbres” o “oh que monos”.

5. El manteniment és una altra pel·lícula, però si l’han de protagonitzar els mateixos, i això és la primera part, ja me contareu la segona.

Apèndix: En posts anteriors ja hem dit que la robínia no és arbre de carrer al litoral mediterrani, i, que puguin coincidir amb un podador professional, amb medis i ganes, és com una ametlla que queda de punta. La mèlia sí, que és un bon arbre de carrer, però aquests, casualment, tenen un color com a massa terrós, aleshores, a curt termini, els suposats jardiners tornaran al viver... [tornem a “1”]

6 comentaris:

Anònim ha dit...

la veritat es que es molt dificil trobar un arbre de viver en condicions.

Anònim ha dit...

Les robínies no funcionen bè, tenen molts problemes amb la calç, i això limita el seu desenvolupament.
Les 2 melies del principi estan un poc tocades, no han aferrat, poda, desgarro... en tot cas, no me direu que no hi han ARBRES ben fets als carrers de les nostres ciutats? Posau una miqueta d'optimisme...

Pere Llofriu ha dit...

És que fins i tot jo soc víctima de la societat que m'envolta i me criden més l'atenció els desastrets que les coses normals ben fetes... però sí... ara mateix vaig a grufar a l'arxiu, mem si trob un arbre per posar una miqueta d'optimisme.

Anònim ha dit...

...i que sigui de Palma

Pere Llofriu ha dit...

Faré el que pugui per satisfer-vos perquè heu feu una crítica constructiva, a part de professional i de qualitat, que és molt d’agrair, sobretot comparat amb altres anònims que sembla que només volen rebentar la festa i, per defecte, no els faig el joc.
...però a l’article aquest no diu “Palma” enlloc, entre d’altres coses perquè el municipi no té res a veure amb el guió. “L’Ajuntament” és l’organisme públic moda responsable de l’arbrat viari, i ja està, i entre Port Bou i Lepe no he percebut diferències com per tirar coets.
...perquè el bessó de l’article és l’apartat 1, provisionalment diria que és el tema més greu del que se n’ha parlat més poc, o gairebé res. Ens ho hem de fer mirar.

Anònim ha dit...

Esper que aviat enceteu una dinàmica més positiva, gràcies.
Tens tota la raó, s'ha de començar pel viver...No parla de Palma (hem falla l'inconscient), però si que com tu dius, entre ciutats no hi han diferències, encara que la gestió siga diferent, els resultats amb l'arbrat de carrer són semblants. Arreu es parteixen d'unes seccions de carrer i escocells similars, també hauriem de reprogramar els arquitectes....etc