dissabte, 31 de gener del 2009

Processionària al Parc de la Canaleta de Mislata

La pinada del Parc de la Canaleta de Mislata està plagada de cucs de la processionària i corre el risc d’assecar-se

Bloc amb Iniciativa i Verds (Compromís per Mislata) alerta de la greu situació de la pinada del parc La Canaleta i urgeix a realitzar els treballs de neteja addients dels arbres afectats

L'eruga processionària s’exten per la pinada del Parc de La Canaleta. Aquest lepidòpter ha estat construint nombrosos nius a les branques dels pins durant aquest hivern. El dany per defoliació que les erogues estan causant amb la seua alimentació ha estat estenent-se d’un arbre a d’altre sense que se li haja donat una solució per part dels gestors de l’ajuntament de Mislata.
Si aquesta situació resulta greu per als pins també ho serà en breu per als essers humans en la mesura que aquest cuc començarà a eixir dels seus nius en augmentar la temperatura i per a baixar dels arbres i formaran les seues típiques fileres al llarg del parc amb el perill que comporta per a la població en general i concretament els xiquets que omplin el parc per. El contacte amb aquest cuc pot podruïr urticarias, al·lergies, toxicitats o danys molt més importants entre la població.
Hi ha nombrosos mètodes de control que aplicats de forma adequada poden reduir les poblacions de processionària i eliminar la infestació. El més radical i ràpid seria la poda de les branques afectades. La nebulització i polvorització o fins i tot insecticides microbiològics. però també hi ha depredadors naturals com carboners , ferrerets , palputs , cria'ls , blanques i corbs, rates penades, formigues, xitxarres i vespes o també paràsits dels ous i paràsits d'erugues o crisàlides que solen ser prou específics i eficaços.
Des de Compromís per Mislata (Bloc amb Iniciativa i Verds) emplacem l’ajuntament a donar alguna de les solucions aportades. Nosaltres apostem per la més ecològica.
· Article publicat a Bloc amb Inciativa i Verds per Mislata el 30.01.2009
·