dimecres, 23 d’abril del 2008

Campionat de groundman 2008

El proper 10 de maig es celebrarà al Parc Samà de Cambrils (Tarragona) el campionat d'home de terra.

Qui és l'home de terra (groundman)? Doncs és l'operari que en un treball d'esporga amb trepa resta a terra sense pujar a l'arbre, i des d'allà desenvolupa importants tasques. Com per exemple el no perdre mai el contacte visual amb el podador que està enfilat, el manegar el fre de baixada de branques, mantenir la zona neta per que les cordes del trepador no puguin quedar atrapades per branques, etc.

No penseu que l'home de terra és a terra per que no sap pujar als arbres, no. Aquest, ha de saber trepar a l'arbre igual que el podador, ja que si aquest darrer tingues cap problema, el de terra l'hauria de rescatar.

Aquest campionat ve a ser com una competició de copilots. Generalment les competicions que es fan arreu del món són de grimpadors i els groundmen queden en un segon pla. Doncs aquí se'ls hi dóna el protagonisme que la seva insubstituïble tasca es mereix.
Les proves d’aquest any són les següents:

-Prova de motosserra
-Prova de rescat.
-Prova de nusos.
-Prova de polipast.
-Prova de tall en seccions.
-Prova de poda controlada.

El material necessari per participar és:

-Casc.
-Ulleres de protecció.
-Guants.
-Material per realitzar un rescat.
-Botes de protecció.
El campionat començarà a les 9:30 del matí. Per apuntar-se vegeu la pàgina de grimpacat. El preu de la inscripció és de 15€ per els no socis i de 10€ pels socis.

Us hi esperem!