dimarts, 13 de novembre del 2007

La fúria arboricida de Barcelona

Han matat els arbres del carrer Cardener

Ahir, al barri de Gràcia, un dels reis del ciment ens va matar un til·ler, un llorer, un taronger, un caqui, en un petit oasi on es refugiaven ocells cantaires. Els arbres eren als patis interiors dels terrenys de l'antic laboratori Almirall-Prodesfarma, al carrer Cardener, que ara pertanyen a Akasvayu i Construcciones Pedralbes. La propera primavera serà doncs silenciosa, com va dir Rachel Carson. Per més inri, Parcs i Jardins ens va assegurar que s’havia pagat una fiança per conservar-los en el seu lloc, i Medi Ambient de l’Ajuntament ens va dir que serien trasplantats i retornats a la ciutat, en un cas de coordinació admirable. La fúria arboricida no te ningú que l’aturi. Proposo un nou eslògan per la meva ciutat: Barcelona, més ciment que mai!
Montse López
Gràcia – Barcelona

4 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

A mi em dóna la sensació de que dient "seran trasplantats i els recupererem i no moriran etc..." queden curats de remordiments i els dóna la sensació de que deixen contents a la ciutadania...
La qüestió és: Barcelona amb el tema de parcs i jardins és nefasta (compareu amb Londres o amb qualsevol ciutat europea), molts dels ciutadans amb prou feines poden observar un arbre (a part dels 4 o 5 aïllats que hi ha per algun carrer, tots ells plens del que s'en diu "negrilla").Crec que no és només problema dels arbres sinó també de la salut i estat psicològic dels Barcelonins (jo almenys no viuria tranquil).

Un altre dubte que tinc és si realment els trasplanten, si un arbre trasplantat amb 3 sàvies ja és difícil de recuperar, imagineu els de 40 o 50 no? No haurien de fer una parafarnàlia per no destrossar-li la meitat de les arrels, i per tant, recuperar-lo? Voleu dir que ho fan?. Ja no ho dic per si aquests arbres els recuperen o no, ho dic per si aquesta gent són uns mentiders o no.
Per cert, heu vist mai un arbre de 30, 40, 50 sàvies trasplantat per Barcelona? On deuen anar a parar?

P.D= Corretgiu-me si m'equivoco, putser és ben fàcil recuperar un arbre de 40 anys, jo ho veig difícil, i per tant, si és així, Senyora Mayol, vostè menteix a la ciutadania amb un tema amb el qual ens està venent la moto cada dia...

Anònim ha dit...

La setmana passada a la escola Sagrat Cor de Sarrià van matar dos pebrers bords enormes. Els troncs tenien una amplada d'uns 70 cm. En total eren tres i n'ha quedat només un. Allà on eren ara fan unes obres. Què es pot fer? Es pot denunciar enlloc? Es poden evitar assasinats com aquest?

Anònim ha dit...

Fa quinze dies a un solar del sector Terramar de Sitges van matar una figuera molt gran, amb el tronc que podia tenir una secció de 50 cm. Necessitaven aquell raconet per posar una punta del nou edifici que estan construint. Medito si fer un escrit a l'Ajuntament sobre aquest tema. Val la pena?

Anònim ha dit...

Amb tots els casos que sabeu no sé com no aneu a denunciar-ho al jutjat. Molt rollo sobre el canvi climàtic i la Mallol anant a Corea a parlar de sostenibilitat !
Que el Saura li demani el passaport i veurà que també es va escapar a Shangai a plantar floretes l'any passat. Al meu carrer feien un edifici nou i els de l'obra van desgraciar tres sèfores i els urbanos que posaven una multa a un cotxe ni s'ho van mirar...