dijous, 22 de novembre del 2007

25 organitzacions exigeixen la rectificació de Son Espases



Per què ens oposam a la construcció de l'hospital de referència a Son Espases

Davant la decisió de l'actual Govern de les Balears de continuar amb el projecte del PP de construir l'hospital de referència a Son Espases, les entitats socials sotasignats i molts de ciutadans i ciutadanes de Mallorca volem expressar que ens oposam, com al llarg de tots aquests anys, a aquest projecte, alhora que fem palesa la nostra protesta i el nostre desencís per l'incompliment flagrant d'una de les principals promeses electorals dels partitsque conformen l'executiu. Les raons són les següents:

1. La construcció de l'hospital suposa la destrucció de l'entorn del Monestir de la Real,element cultural, paisatgístic i històric d'enorme valor per a Mallorca.

2. L'hospital de Son Espases suposarà la construcció del segon cinturó de Palma, amb unenorme impacte ambiental i un gran consum de territori als barris de l'entorn.

3. Les obres iniciades ja han destruït jaciments arqueològics del segle I a. c. de manera irrecuperable sense que s'hagin depurat responsabilitats. Una sèquia àrab i una necròpolis arrasada ja han estat víctimes de la cobdícia i la incultura.

4. El lloc on es construeix l'hospital és una zona d'alt risc d'inundacions i el projecte actual no pren les mesures correctores per evitar-ho. El centre sanitari incompleix clarament el PlaHidrològic Nacional i el Pla Hidrològic de les Balears. Això pot tenir desastroses conseqüències en cas de gota freda.

5. L'hospital no podrà donar servei fins que no estigui acabat. La reconstrucció del nou Son Dureta, aprovada per consens, hauria pogut donar servei per fases i abaratir costos.

6. El nou hospital a Son Espases només beneficia els especuladors, les empreses constructores i les que gestionaran l'hospital durant dècades. El Govern avala íntegrament el pelotazo especulatiu del PP.

7. La decisió del nou govern, si no rectifica, suposarà un frau polític molt greu, ja que va ser triat pels ciutadans i ciutadanes per fer justament el contrari del que ara vol fer.

8. Son Espases crea un precedent que allunya les esperances d'aturar altres projectes agressius contra els espais naturals. El Govern deixa així la porta oberta a projectes com les Fontanelles, Port Adriano i façana marítima de Palma, a més de a l'anul·lació del PORN dela península de Llevant.

Per tots aquests motius, demanam al Govern presidit per Francesc Antich que rectifiqui la decisió de construir l'hospital de referència a Son Espases, i apliqui una alternativa més racional, respectuosa amb l'interès general i fidel als compromisos polítics contrets.

En demanda d'aquesta rectificació, feim una crida als ciutadans i ciutadanes de Mallorca perquè participin a la:



ALTERNATIVA POLLENÇA, ASSEMBLEA D'ELS VERDS D'ARTÀ, ASSOCIACIONS DE VEÏNS SES VELES, CGT, DRETS HUMANS, EL MILITANTE, FÒRUM CIUTADÀ, GADMA, FUNDACIÓ FEDERICO ENGELS, INICIATIVA CIUTADANA PER POLLENÇA, JOVENTUT COMUNISTA, LOBBY PER LA INDEPENDÈNCIA, MAULETS MALLORCA, OBRA CULTURAL BALEAR, PLATAFORMA CALVIÀ PER LA LLENGUA, PLATAFORMA CAMINS PÚBLICS I OBERTS, PLATAFORMA SALVEM CA'N TÀPERA, PLATAFORMA SALVEM LA FAÇANA, PLATAFORMA SALVEM LA REAL, SINDICAT D'ESTUDIANTS, UNIÓ OBRERA BALEAR, ATENEU GABRIEL BUADES, COORDINADORA DE REGIDORS DIÒGENES (Artà, Son Servera, Capdepera i Pollença)