dimecres, 24 d’octubre del 2007

Foc en el mediterrani californià




Bush declara zona catastròfica el sud de Califòrnia

Davant dels incendis que ja han fet evacuar prop d'un milió de persones al sud de l'estat de Califòrnia, el president dels Estats Units, George Bush, ha declarat la zona catastròfica. Això permetrà concedir ajudes federals tant als governs locals com als particulars. Mentrestant, el foc ja ha provocat tres víctimes mortals, i desenes de ferits. A més, els incendis han calcinat 1.500 cases aquests quatre últims dies, i n'amenacen 60.000 més, la majoria a la zona de San Diego.

A més, els incendis també afecten la zona de Los Angeles. En alguns casos, les flames tenen més de trenta metres i jan han cremat més de 120.000 hectàrees. En aquesta infografia del New York Times podeu veure els focus actius, així com les àrees cremades.

Segons que ha informat el governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, set mil persones estan treballant per apagar els incendis, entre els quals hi ha dos mil tres-cents interns del Departament de Califòrnia de Correcció i Rehabilitació. En aquest vídeo de la CNN podeu veure imatges des la primera línia de foc.

Notícia de: