dimecres, 1 de febrer del 2006

La Festa de l'Arbre de Guardamar

Guardamar del Segura
Centenària festa de l'arbre
Els escolars continuen amb la tradició que va iniciar el 1902 l'enginyer Francisco Mira amb la repoblació de les dunes

Orígens. Imatge de les primeres plantacions d'arbres a les dunes. / Ajuntament Guardamar

Guardamar del Segura aposta per la conservació del medi ambient i per a això compta amb les seves àmplies zones verdes, entre les quals destaquen la pineda i les dunes de la localitat, i amb els seus veïns, que, cada any des de fa més d'un segle, contribueixen a la plantació d'arbres que es queden com a testimonis muts d'aquest pas del temps. Els escolars van reviure ahir la tradició amb el Dia de l'Arbre. Prop de quatre-cents alumnes de Primària van participar en la plantació de 800 exemplars. Els tècnics de Medi Ambient van explicar, en primer lloc, la història de les dunes de Guardamar i de la replantació i després van acudir a la zona de Pinomar per plantar pins i arbusts autòctons.

Des de 1902, a Guardamar del Segura se celebra aquesta festa de l'arbre, impulsada per l'enginyer Francisco Mira i Botella, que va ser l'encarregat de dirigir els treballs de repoblació de les dunes de Guardamar. Des de llavors, els veïns van participar activament en aquesta data tan assenyalada i ara els joves tenen l'oportunitat de reviure aquest treball, a més d'ampliar els seus coneixements sobre el medi i sensibilitzar-se dels nombrosos beneficis que dóna aquest tipus d'actuacions.
L'Ajuntament de la localitat continua promocionant aquest dia, a més de perquè permet incrementar el nombre d'arbres plantats en el seu terme, perquè es tracta «d'una actuació especial dins de la contínua lluita per conservar un dels valors més apreciats pels veïns i els turistes, que és el patrimoni mediambiental,» assegura el regidor de Medi Ambient, Vicente Avilés. L'edil afegeix que amb aquestes iniciatives es manté «una de les tradicions més arrelades entre els veïns».
L'alcaldessa, Marylène Albentosa, va ser ahir present en la jornada que van gaudir els escolars de la localitat. La regidora guardamarenca va indicar que el que es pretén és «educar els escolars perquè respectin el medi ambient, ja que en la consciència col·lectiva del municipi hi ha un element essencial amb la pineda. Treballar aquest tema des de la infantesa és un element molt important i fonamental pel seu contingut emocional».
P. M. M./Guardamar
La Verdad.01.02.2006
· Article traduït del castellà i publicat al diari La Verdad el 01.02.2006

· Més informació:
· Baix Segura Noticies
~