dimarts, 7 de febrer del 2006

Arbres apadrinats a la Betzuca

Plantació d'arbres al torrent de la Betzuca

Diumenge 5 de febrer de 2006 s'ha iniciat un projecte de reforestació i cura d'un dels últims boscos de ribera que queden al Vallès, concretament a Sant Quirze del Vallès.
Aquesta treball, és el resultat de la col·laboració entre els veïns de Can Pallàs i Llobateres, l’associació Sant Quirze del Vallès Natura i una part dels integrants del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge de la UAB:
La redacció del Projecte en el Torrent de la Betzuca i en el Torrent de la Font del Pont, el realitzen una part dels integrants del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge de la UAB, que varem elaborar el projecte:
EL RIU SEC, EIX FLUVIAL I EIX VERTEBRADOR
Projecte per a la recuperació de la identitat territorial i paisatgística.
• Organitzadors: Residencial Pallàs Llobateres i Sant Quirze del Vallès Natura.
• Col.laboració i Participació: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, DEPANA i membres de la UAB.
Desenvolupament de la Jornada:
• Durant al llarg del mati persones de totes les edats han plantat al voltant de 300 arbres i arbustos autòctons.
o Dins del torrent: Albers, salzes, sanguinyols, saücs,...
o Fora del torrent: Roures, alzines, aladerns, arboç,...
• Els nens han apadrinat els arbres plantats per ells mateixos, i durant els mesos d’estiu volen anar a regar-los, per ajudar a que creixin durant els seus 2 primers anys de vida. Per fer la seva futura identificació, cada arbre disposa d’una etiqueta, amb el nom del nen que la plantat.
• S’han lliurat fitxes identificatives dels arbres plantats.
• L’acte ha finalitzat amb un dinar de germanor.
L’associació Sant Quirze del Vallès Natura, vol animar amb aquest acte, tant a les persones del municipi de Sant Quirze del Vallès, com a la gent d’altres municipis, a emprendre iniciatives per millorar, mantenir i preservar el gran tresor que son els torrents.
PERQUE ELS TORRENTS NO PODEN SER TRACTATS COM CLAVAGUERES A CEL OBERT, SON TRESORS QUE FORMANT PART DE LA IDENTITAT I DEL PAISATGE DELS POBLES.
Tanmateix cal recordar, que el punt on s’ha realitzat la plantació d’avui es molt important per a la connectivitat biològica entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i el Parc de Collserola, ja que l’únic punt connector que queda actualment en Serra de Galliners és en el municipi de Sant Quirze del Vallès.
· Article publicat a VilaWeb.Sant Quirze del Vallès el 07.02.2006
*