GOB i Greenpeace denuncien davant Fiscalia obres del Govern a s'Albufera.
Diuen que la fusta emprada procedeix d'empreses que fan tales il·legals.
Les associacions ecologistes GOB (Grup d’Ornitologia Balear i de defensa de la naturalesa) i Greenpeace han denunciat a la Fiscalia de Medi Ambient de les Balears l'ús pel Govern balear de fusta d'ipé, procedent de l'Amazònia, per construir una passarel·la al parc natural de S'Albufera, pel «greu impacte» causat a la selva brasilera.
Segons indicà el GOB en un comunicat, «l'Executiu no pot garantir la legalitat de la fusta emprada per a les feines d'embelliment del parc», ja que els documents presentats per certificar que es tracta d'un producte importat en condicions regulars no tenen l'aval del Govern brasiler.
«La fusta d'ipé (Tabeuia ipé) -assenyala la nota- procedeix d'empreses brasileres implicades en tales il·legals i amb títols falses de terres i d'un pla de gestió suspès per les autoritats ambientals del país». La denúncia, presentada ahir per les associacions esmentades, considera que aquests fets són «susceptibles de constituir un delicte ambiental recollit en el Codi Penal».
El GOB explica que la construcció de la passarel·la en qüestió, de devers 260 metres de llarg, s'emmarca en les obres de modernització dels accessos a s'Albufera, que han estat finançades per la Conselleria de Medi Ambient i per la Fundació Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears.
Així mateix, afegeix que la passada tardor demanà a aquesta darrera entitat certificats que acreditassin la legalitat de la fusta i n'obtingué com a resposta dos documents que no havien estat emesos per l'Institut Brasiler de Medi Ambient -Ibama-. Per tot plegat, «existeixen dubtes raonables sobre la seva autenticitat o validesa».
A parer del responsable de l'àrea de conservació del GOB, Antoni Muñoz, «el Govern balear no sap realment d'on procedeix el material: s'ha limitat a donar per bons dos papers que el contractista li ha donat, passant per alt que la tala il·legal, la corrupció i la destrucció ambiental són una constant a l'Amazònia».
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada