Un deliciós plat agredolç
INGREDIENTS
(Per a 2 persones)
-1 dotzena de figues molt madures, ja un poc dessecades
-1 dotzena de flors i llavors tendres de fonoll
-2 patates mitjanes per a fregir
-4 ous
-Pebre blanc mòlt
-Oli d'oliva
-Sal
Figues Blava i Coll de Dama Negra trossejades amb la pell. Són molt
madures i s'han assecat parcialment damunt l'arbre. La seva riquesa en
sucres i aromes és extraordinària. Els de polpa més clara són Coll de
Dama Negra i els de polpa quasi negra són de l'antiquíssima varietat
mallorquina Blava.
Dues o tres patates mitjanes per a fregir trossejades a quadrets. Es fregeixen soles en abundant oli d'oliva i es reserven.
Una dotzena de flors i fruits tendres de fonoll, que donen a la truita un sabor i una aroma deliciosos.
Si no es tenen flors o llavors tendres es poden utilitzar llavors seques una mica esclafades dins un morter.
Quatre ous de gallina a ésser possible de cria en semi-llibertat. Es trenquen dins un bol mitjà,
se'ls afegeix sal al gust, pebre blanc mòlt i les flors de fonoll i es
baten enèrgicament. Se'ls afegeixen els trossos de figues crues i les
patates fregides, es remou bé per a que l'ou impregni tots els ingredients i
es tira en una paella mitjana amb una cullerada sopera de l'oli de fregir les patates. Se li dóna la volta i es fregeix per l'altre costat i
una vegada quallat l'ou es treu de la paella.
I aquí la teniu. Veritat que us fa gola tastar-ne un trosset?
Ha de quedar sucosa per dedins.
Us assegur que és absolutament deliciosa amb el contrast del dolç de les figues amb el salat de les patates i l'aroma del fonoll.
Bon profit amics!