dilluns, 22 de desembre del 2008

Els arbres, els Mossos i la Guàrdia Civil

Els Mossos d'Esquadra no vol arbres, la Guàrdia Civil sí

Aquests dies han sortit a la premsa dues noticies sobre els arbres i la seguretat de les casernes de les policies. La primera noticia explica que els Mossos d'Esquadra no volen que hi hagi arbres als costats de la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Barcelona que hi ha a la travessera de les Corts. Els veïns van demanar al districte de les Corts que a les amples voreres que baixen dels carrers del Berguedà i del Prat d'en Rull, davant per davant d'una escola, s'hi plantin arbres. Però els responsables de la policia catalana s'hi oposen argumentant que els arbres són un perill per a la seguretat de l'edifici i l'Ajuntament recolza aquesta negativa.

· Una imatge del carrer Prat d'en Rull, amb la comissaria dels Mossos d'Esquadra a l'esquerra i una escola a la dreta.
Foto: V. P.
El Punt.
La segona noticia explica que al mateix barri de les Corts hi ha un gran quarter amb habitatges de la Guàrdia Civil que té l'accés principal per l'avinguda de Madrid, al vial del costat d'aquesta caserna, el passatge del Regent Mendieta, l'Ajuntament hi plantarà arbres per a separar l'espai de pas per als vianants de la resta de la calçada. En aquest cas, la Guàrdia Civil no han posat inconvenients a fer compatible el perímetre de seguretat que envolta el seu quarter amb la presència d'arbres.







· Una vista del passatge Regent Mendieta, amb la caserna de la Guàrdia Civil a la dreta.
Foto: V.P.
El Punt.







Això que els arbres siguin un perill per a la seguretat és possible que els Mossos d'Esquadra ho aprenguessin de l'assessorament que van rebre dels cossos de seguretat de l'estat d'Israel. Als diaris surten sovint les noticies que a Israel tallen i arrenquen arbres i arbredes dels palestins amb l'excusa de la seva seguretat, últimament s'ha pogut veure la pel·lícula 'Les llimoneres' que ho explica molt bé.

Però aquí sobta molt que una policia moderna com són els Mossos d'Esquadra tingui por dels arbres i també es fa estrany que l'Ajuntament de Barcelona recolzi aquest argument contra els arbres. I encara sorprèn més que els actuals responsables dels mossos i de l'arbrat de Barcelona, que són d'un partit que es diu d'esquerres i ecologista, facin servir aquest arguments, deu ser el llast d'alguns antics comunistes que creien que això de les reivindicacions ecologistes i demanar arbres a les ciutats eren pretensions petit burgeses a les quals no s'havia de fer gens de cas.
Jo no sé si els manuals de seguretat que han elaborat els mossos diuen que els arbres són un perill per a la seguretat ciutadana, però si és així, mal anem. Amb aquest criteri aviat tindrem un país sense cap arbre, si els arbres són un perill pels mossos també ho deuen ser per a totes les persones.
En canvi la Guàrdia Civil, amb més experiència i tan acostumada a recórrer tots els camins del país segur que saben molt bé que l'ombra i la frescor que proporcionen els arbres que hi ha als diversos vials són de molt agrair. Els Mossos d'Esquadra haurien de saber que si volen arrelar al territori, estimar els arbres hi ajuda molt, sembla que això la Guàrdia Civil ho té ben après i molt més present.

·

1 comentari:

Pere Llofriu ha dit...

Aleshores l’única sortida digna seria que els Mossos i els Civils es canviessin el quarter, perquè al passatge Regent Mendieta els arbres no hi caben. En cas que n’arribin a plantar tot just deixin d’esser plançons faran nosa i mal aspecte. Després, per acabar-ho de compondre “necessiten poda...”

Un altre sainet.