divendres, 11 de gener del 2008

Hem arribat als mil articles

1000 articles, molts d’arbres, molts d’amics


Aquest és l’article 1001

El dia 11 de juliol del 2005 va començar la seva singladura ‘Amics arbres · Arbres amics’, o sigui que avui, dia 11 de gener del 2008, fa exactament 30 mesos, 2 anys i mig. El dia 11 d’octubre del 2007 ‘Amics arbres · Arbres amics’ va arribar a la xifra de 100.000 visites a les seves pàgines, no ens ho havíem imaginat mai arribar fins aquí. Fita que va servir per que dos dels companys del bloc, en Joan Vicenç i el Carles fessin sengles articles, ’amicsarbres’ i ‘Grans amics’, articles que jo volia complementar amb un altre de meu i volia posar-hi els meus comentaris però que no vaig fer ja que després del que deien ells em vaig quedar com mut de paraules, no sabia com dir tot el que volia dir, car només soc un diletant de l’escriptura i a vegades em costa molt.
Ahir dia 10 de gener del 2008 ‘Amics arbres · Arbres amics’ va publicar l’article número 1000 i estem a punt d’arribar a les 130.000 pàgines visitades, déu n’hi do! de la feina feta i de les hores esmerçades per fer possible tot això.
Serveixin les properes línies per explicar com va començar ‘Amics arbres · Arbres amics’ i per apuntar només una mica el que volem pel futur.
La Susana em va animar a obrir un bloc, cal fer blocs en català em deia. Em va costar una mica decidir-me, pensava que era massa feinada i massa complicat i tampoc no sabia pas que posar-hi. Però al final vaig decidir provar-ho i vaig pensar que estaria bé fer-ne un per parlar dels arbres.
Els arbres sempre m’han fascinat i crec que d’ells molt sovint en parlen massa en va i que moltes vegades no se’ls tracta gaire bé, per això vaig decidir que aquest nou espai que obria fos per a parlar de totes les coses sobre els arbres i sobretot de la seva importància als pobles i ciutats i de com se'ls tracta i de com se'ls hauria de tractar. La primera sorpresa va ser que de seguida vam fer lectors i vam fer amics, recordo que la primera va ser la 'Namaga' que ens va dedicar un vers d’arbres.
Al cap de poc, en aquest bloc s’hi van anar afegint diverses persones d’arreu, de les Balears, del País Valencià, de Catalunya, persones que som l’equip que actualment el manté viu i actualitzat gairebé a diari. També hi ha una bona colla d’amics dels arbres, de gent d’arreu que ens fan arribar aportacions de tota mena.
En aquestes pàgines també hem explicat com caldria tenir cura d’una manera correcte dels arbres urbans, els arbres dels pobles i ciutats i hem explicat i hem denunciat tota mena d’agressions als arbres i de les males practiques que hem pogut observar o conèixer i també de les queixes que moltes persones ens han fet arribar. D’aquesta manera també hem esdevingut una plataforma i un col·lectiu de defensa dels arbres i de denuncia de les agressions als arbres. Feina que ens plau constatar que algunes vegades a tingut èxit, han escoltat els nostres arguments, ha ajudat a salvar alguns arbres i s’ha aconseguit que en alguns llocs els tractin més bé.
Sense que ens ho haguéssim proposat, creiem que l’èxit d’aquest bloc ha superat totes les nostres expectatives, sabem que som un referent per a molta gent i una eina de consulta per a algunes escoles i tota mena de centres docents, de biblioteques, ajuntaments i altres institucions, d’alguns mitjans de comunicació, ... Diversos ens i també d’altres blocaires ens han considerat com un dels millors blocs de temàtica ambiental de la península, un dels més singulars en català, d’entre els 50 més rellevants i més llegits dels blocs escrits en català, d’altres blocs amics ens han honorat amb diverses mencions, premis i guardons.
Algunes de les perspectives de futur per ‘Amics arbres · Arbres amics’ són: seguir fent la feina que fem i que ens plau fer, incidir més en la difusió de les bones pràctiques envers els arbres i en les accions de denuncia de les agressions als arbres i de la seva defensa, aconseguir més col·laboradors i fer més amics, ... i espero que tot això i també d’altres coses ho anem aconseguint, poc a poc i entre tots.

Companys, col·laboradors, lectors, blocaires i blocs amics, amics tots, .. moltes gràcies a tots, per molts d’anys i visca els arbres !


Francesc Mas i Castanyer
Masquefa, 11 de gener del 2008
·
·
· Fotos: · [ Mor (bcnbits) ] · [ horitzons inesperats ] · [ rauxa i seny ] ·
·

6 comentaris:

Dalva M. Ferreira ha dit...

Visca els arbres ! Parabéns a vocês pelo seu amor e dedicação à natureza.

Muito sucesso!

Anònim ha dit...

Per si algú no ho sabia, Francesc Mas és el mestre de cerimònies i el responsable en cap de què això funcioni de manera aparentment perfecta. Ara em toca a mí, que soc el més "jove" de l'equip...
Arbres amics, amics del arbres: salut, força, i cap als 10.000, amb professionalitat i qualitat. Si ja som un referent, l'hem de mantenir i consolidar.

Susana Martinez ha dit...

Francesc i companys d'Amics Arbres,

Moltes felicitats a tots i a tothom que ens llegeix perquè els arbres bé s'ho mereixen. Aquests éssers vius tan pacients que són i que aguanten amb estoicisme les agressions de l'espècie humana. I és que és tant tot el que ens aporten i que tan agradablement ens ho fan veure al bloc Amics Arbres...

Francesc, m'alegro haver estat la incitadora de que obrissis un bloc en català -venint de tu no podia ser d'altra manera-. Has sabut fer una obra encantadora i que ens aglutina a tots els que hi escrivim i el llegim. Com ja saps insisteixo molt en fer el segon pas i passar a l'acció més enllà del món digital cap al món real. En això no sé si tindré tant d'èxit. Però jo insisteixo.

Una abraçada a tots.

Susana Martínez

Daniel Daranas ha dit...

Amics, sóc l'"horitzons inesperats". Estic encantat que hàgiu fet servir la meva foto. Perquè m'agrada que us hagi agradat, i sobretot, perquè m'ha permès conèixer aquest bloc tant interessant, que no coneixia. Moltes felicitats per aquesta fita, i ara, a pels 2.000! Salutacions

Anònim ha dit...

Amics Arbres • Arbres Amics, enhorabona per ésser més que un blog !
Que hi hagi algú que desinteressadament encara es preocupi pel seu entorn - en especial pels arbres- vol dir que no tot està perdut encara.
Esperits lliures, amb sentit ètic i estètic difícils de trobar en una societat que, com més va, més entrampada està per la classe política al servei de les grans corporacions.
Un espai de reflexió, de lluita i de poesia. Un espai d’anàlisi on us vull agrair tan el coneixement que ens feu arribar com la vostra sensibilitat.
Salut i per molts anys !

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Hola Dalva, gràcies per visitar tant sovint aquestes pàgines, des del Brasil, i gràcies per animar-nos i fer-nos costat.

El Pere, que és el més nou de l’equip d’Amics arbres • Arbres Amics, és un pou de saviesa arbraire, segur que amb la seva ajuda arribarem més abans als 2000 i als 10000 articles. Ja ho saps, cal carregar les piles i posar-se a la feina. Salut.

Susana, ja hi som també al món real, Amics arbres • Arbres Amics és del món digital però no del virtual, parlem de coses molt reals, la gent ens llegeix i ajudem una mica a canviar les coses. Potser si que aviat ens haurem de plantejar anar una mica més enllà, però poc a poc i bona lletra, crec que no ens podem posar en noves aventures si no hi ha temps, mitjans, ... per fer-ho. Tot vindrà.

Daniel, gràcies a les persones com tu que poseu les vostres magnifiques fotografies a disposició hem pogut il·lustrar de manera més excel·lent i diversa aquestes pàgines i hem fet també molts nous amics. Gràcies.

Bartomeu, gràcies per tot el que ens dius, si no fos per la gent com tu que ens llegeix, hi reflexiona i ens anima, aquestes pàgines només serien un simple entreteniment de la gent que el fem.