diumenge, 29 d’abril del 2007

Grup d'amics en defensa del medi ambient


Gadma demana a partits polítics i intitucions la protecció del territori
El «desmesurat» creixement de població deixa l'Illa sense recursos


JOAN SAMPOL. Binissalem.

Aquesta legislatura s'ha caracteritzat per la construcció d'autopistes, carreteres i infraestructures diverses «sense tenir en compte els escassos recursos de què disposa Mallorca, tant d'aigua, com de territori, o pel que fa al nombre d'habitants», explicà Bernat Fiol, portaveu de Gadma.

«Les administracions no posen ordre, les carreteres no s'han fet per desenvolupar la comarca, sinó perquè els pobles es converteixin en dormitoris, es fan polígons industrials a pobles que no els necessiten, fet que crea destrucció i fragmentació en lloc de riquesa». A parer de Gadma, tot això farà que les generacions futures «no puguin viure a la Mallorca tal com la coneixem». Per això, Fiol demana que els polítics que governen «no es deixin corrompre i pensin en l'interès general en lloc del particular o del partit que representen».

En aquest sentit, el portaveu de Gadma també criticà que «a cada poble es faci el que vol el batle de torn en lloc d'aplicar la normativa a tothom». A més, féu una crida contra el «passotisme» imperant en la nostra societat: «mentre hi hagi doblers, tot va bé» i així les generacions futures «no trobaran res del que tenim ara».

Diari de Balears