diumenge, 29 d’abril del 2007

Catalunya lliure de transgènics

Ahir dissabte 28 d’abril, una vintena de persones es manifestaven davant la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del govern, Joaquim Lleina, a la Fira de Balaguer.

La protesta va acabar amb una brutal càrrega dels antiavalots dels mossos d’esquadra. Van detenir a un noi i van ferir a nombroses persones. Una d’elles va haver d’anar a l’hospital a causa dels cops que li van propinar a l’esquena.

El motiu de la protesta era el judici a Josep Pàmies, membre de l’Assemblea Pagesa, que es realitzarà el proper 11 de juny a Lleida. Per més informació sobre aquest i la campanya que s’està duent a terme, consultar:

El diari El Segre d’avui 29 d’abril dedica el seu titular a aquesta acció desproporcionada i brutal de la policia i a continuació podeu llegir l’article publicat al web del diari El Segre i del diari La Manyana.

Una protesta antitrangènics acaba amb càrrega policial, dotze ferits i un detingut a Balaguer Els manifestants intentaven seguir Llena per la fira i van tancar l’entrada al recinte

29-04-07 10:12 - Un detingut, set joves amb ferides lleus i contusions i cinc mossos d’esquadra, dos amb ferides lleus i els altres tres amb fortes lesions a les mans i contusions, va ser el resultat del greu altercat que es va produir aquest dissabte en la inaguració de la 46 edició de Fira de Balaguer, entre el cos de seguretat dels Mossos i membres de l’Assemblea Pagesa, que protagonitzava una protesta antitrangènics coincidint amb la visita del conseller d’agricultura, Joaquim Llena. La protesta pretenia mostrar la seva solidaritat amb Josep Pàmies, militant d’Antitrangènics, acusat d’atemptar contra l’autoritat i de lesions, càrrecs pels quals el fiscal sol·licita una pena de quatre anys de presó i una indemnització de 50.000 euros.

Quan el conseller va inciar el recorregut inaugural, una vintena de membres de l’Assemblea Pagesa van intentar seguir-lo i un grup de mossos els va tallar el pas, de manera que es va iniciar la primera càrrega contra ells. "Ens han acorralat i ens han donat puntades de peu sense deixar-nos sortir ni fer un pas", van afirmar membres de l’Assemblea. Durant tot el recorregut del conseller, els manifestants van intentar seguir-lo però va ser impossible. Davant d’aquesta situació, la protesta va tallar el pas al recinte per impedir la sortida del conseller i va ser llavors quan es van produir els altercats més greus. Els Mossos van obrir pas carregant contra els manifestants i la comitiva del conseller va poder sortir del recinte firal.

Prèviament a la protesta, Llena s’havia reunit amb representants d’aquesta plataforma, als quals va dir que el judici contra Pàmies no es competència del Govern. Després de les càrregues policials i de la detenció d’un manifestant, Antonio R.R., que aquest diumenge passa a disposició judicial, alguns manifestants es van tancar a l’Ajuntament de Balaguer a esperar l’alcalde, Miquel Aguilà, i se’n van anar cap a mitja nit.