diumenge, 1 d’abril del 2007

Campionat d'home de terra



Grimpacat Associació de grimpadors d'arbres de Catalunya, organitza el primer campionat d’home de terra.
L’Esdeveniment serà el primer d’aquesta mena que s’organitza a Europa.
Què és l’home de terra? Doncs és l’home que ajuda des de terra al podador que està enfilat dalt de l’arbre. El fet de que sigui “l’ajudant” molts cops resta notorietat a la seva feina, però en sí és tan important com la de l’home que està dalt. En certa manera aquest campionat ve a ser com si en rallis de cotxes es fes un campionat de copilots i vol posar en relleu la capacitat i coneixements d’aquests operaris.

La prova consta de diferents parts
- Prova de motoserra. On es demostra el coneixement i experiència en el maneig d’aquesta màquina.
- Prova de polipast. On s’ha de muntar un sistema de politges per simular l'abatiment en la tala d’un arbre.
- Prova de nusos. Aquí es competirà demostrant l’habilitat i pulcritud alhora de anusar unes cordes segons uns models. Els nusos són una eina bàsica pel trepador i l’home de terra, malgrat avui en dia alguns s’estan substituint per dispositius mecànics el seu coneixement és encara imprescindible per la seguretat i la feina en la trepa d’arbres.
- Prova de pèndol. Aquesta és una prova de punteria on es simula la baixada controlada d’una branca podada i ens mostrarà la perícia de l’home de terra per fer-la caure en un lloc concret.
- Prova de rescat. L’home de terra no treballa dalt de l’arbre, però està (i ho ha d’estar) capacitat per a trepar en cas de necessitat, com per exemple en un possible rescat d’un podador ferit. En aquesta prova es simula això, que l’home de dalt ha patit un problema i l’home de terra l’ha d’anar a buscar i fer-lo baixar fins a terra.

Un cop acabades aquestes proves les dues persones amb millor puntuació competiran en la final.
El campionat serà el dissabte catorze d’abril a les 9:30 del matí, al parc Samà, un parc amb uns arbres magnífics que el trobaràs entre Vinyals i Montbrió del Camp a Tarragona.
Si vols competir posa’t amb contacte amb Àlex 616521998. Preu de la inscripció 20€
O si no, vine com espectador d’aquest esdeveniment pioner a Europa. No t’ho perdis!
*

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que està molt bé que es faci un campionat d'aquest tipus, així molta gent del sector dels espais verds que desconeix aquestes tècniques de treball té la oportunitat de millorar el tracte que dona als arbres i millorar moltíssim en seguretat i prevenció de riscos. Estic segur que serà un exit, només per veure el parc ja val la pena anar-hi.
Ens veiem allà el dissabte 14!! salutacions a tots-es.

Anònim ha dit...

Alerta ! S'ha ajornat pel dia 5 de maig !!!
Mai m'han agradat les competicions laborals però crec que és una molt bona ocasió per a intercanviar experiències i fer coneixences.
Bona trobada a tothom i qui tingui pressa que comenci a pujar !