dilluns, 9 d’abril del 2007

Els drets del medi ambient


Drets del medi ambient:
paper mullat?
A les ‘Tertúlies del
Club dels Llunàtics

Les ‘Tertúlies del Club dels Llunàtics’ és un cicle de tertúlies especials organitzat pel Museu de Ciències Naturals, per debatre alguns dels temes relacionats amb els quatre àmbits de l’exposició ORÍGENS: Univers, Terra, Vida i Humanitat. Aquestes tertúlies reuneixen un conjunt de persones que volen participar en debats sobre la ciència i la societat, a la manera de les que tenien lloc a la Societat Anglesa de Llunàtics del segle XVIII.

Dins de la programació d’aquestes tertúlies, pel proper dijous, 12 d'abril del 2007 hi ha programada la tertúlia: “Drets del medi ambient: paper mullat?”, a càrrec de Josep Joaquim Pérez De-Gregorio, fiscal de Medi Ambient de Catalunya i col·laborador del Museu.

L'actual Estatut reconeix el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a viure en un medi equilibrat, sostenible i respectuós amb la salut. També tenim el deure de col·laborar en la conservació del patrimoni natural amb l'objectiu de mantenir-lo i conservar-lo per a les generacions futures. Malgrat això, hi ha una acceptació generalitzada que l'ordenació del territori i la protecció mediambiental, són les grans assignatures pendents des de la consolidació de la democràcia, les matèries en què menys s'ha avançat. Realment tenim dret a accedir a la informació mediambiental de què disposen els poders públics ? la Normativa d'Impacte ambiental és una realitat jurídica o un mer tràmit? Què pot fer el ciutadà davant un delicte ecològic?

Tertúlia: “Drets del medi ambient: paper mullat?”.
a càrrec de Josep Joaquim Pérez De-Gregorio, fiscal de Medi Ambient de Catalunya.
Dia i hora: dijous, 12 d'abril de 2007, a les 19h.
Lloc: Biblioteca del Museu de Ciències Naturals. Edifici de Zoologia. Parc de la Ciutadella. Passeig de Picasso, 5. Ciutat Vella. Barcelona.
Activitat gratuïta - Places limitades
· Com arribar-hi · Web de la tertúlia ·
· Exposició ORÍGENS (I) · Exposició ORÍGENS (II) ·
·