dimarts, 3 d’abril del 2007

Boscos, per a què?

del 29 de març al
3 de juny del 2007


L'exposició
«Boscos, per a què?»
és a Sabadell
fins al 3 de juny


L’Obra Caixa Sabadell i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya presenten l’exposició “Boscos, per a què?” a la Sala d’Exposicions de Caixa Sabadell del 29 de març al 3 de juny del 2007. L’exposició convida els visitants a conèixer millor els boscos de Catalunya i a reflexionar sobre què n’esperem durant el segle XXI tenint en compte les grans funcions de qualsevol bosc: la productiva, l’ambiental i la social.
L’horari de visita al doble espai serà de dilluns a diumenge de 12 a 14 i de 18 a 21 hores. Els diumenges i festius hi haurà visites guiades a les 12 hores. Els grups escolars i altres col•lectius que desitgin concertar visites en dies i hores especials, ho podran fer al telèfon 696 40 67 67.
Cap a una nova cultura forestal
Immersos en la vida urbana, massa sovint oblidem que el 40% del territori català és bosc, amb una proporció de gairebé 200 arbres per habitant, i no som conscients de tot el que ens aporta.
Tanmateix, el bosc és un recurs renovable i cal que l’aprofitem d’acord amb el seu ritme i la amb seva capacitat de renovació. Qualsevol gestió sostenible del bosc ha d’evitar tant l’abandonament com la sobreexplotació alhora que ha d’implicar l’estalvi de combustibles fòssils, la reducció de la contaminació i la minimització del risc dels incendis forestals.
Tot i la pèrdua de valor econòmic de molts productes derivats del bosc, avui hi ha maneres de treure’n un rendiment que repercuteixi positivament en la qualitat de vida, freni l’avanç del canvi climàtic i protegeixi l’erosió del sòl per les pluges torrencials. Al mateix temps, hem de recordar el potencial dels boscos per a les activitats de recerca científica i d’educació ambiental.
Sens dubte, som davant d’una nova cultura forestal amb unes noves oportunitats de revalorització del paper dels boscos com ara la producció forestal certificada, l’aprofitament de la biomassa, el turisme rural, la recerca científica i l’educació ambiental. Aquesta exposició parla de com podem contribuir-hi tots amb el foment d’unes actituds cíviques positives i amb el rebuig de determinats comportaments perjudicials.
Fitxa tècnica
EXPOSICIÓ: “Boscos, per a què?”
ORGANITZA: Obra Social Caixa Sabadell i
Departament de Medi Ambient i Habitatge de la

Generalitat de Catalunya
LLOC: Sala d’Exposicions de Caixa Sabadell
(Gràcia, 17, altell. Sabadell)

DATES: del 29 de març al 3 de juny del 2007
HORARI: de dilluns a diumenge de 12 a 14 h i de 18 a 21 h
VISITES GUIADES: diumenges i festius a les 12 h
VISITES PER A GRUPS: cal concertar dia i hora al telèfon 696 40 67 67
INFORMACIÓ: telèfon 93 725 95 22.
E-mail: Obra Social Caixa Sabadell
Web: Obra Social Caixa Sabadell
Programa: (pdf 790 Kb)
·
· Article publicat a Diari Forestal el 01.04.2007 ·
·