dijous, 12 d’abril del 2007

Esporga viària a Vilassar de Mar


És curiós, avui circulant per Vilassar de Mar he vist que els arbres del carrer Colom tenien penjat un rètol de prohibit aparcar, m'he atansat per veure quin era el motiu i resulta que és que els volen esporgar.

I jo em pregunto, amb quin criteri volen esporgar uns arbres que ja estan brotant? Que tenen tota la saba pujada, que són d'espècies diferents i per tant un criteri d'esporga no és exportable d'una espècie a una altra. No em diran que ho fan per no escombrar fulles, ni per que entri més llum a l'hivern, ni per que ara és època, respostes totes elles que no es sostenen mai però que són sovint contestades quan es pregunta pel fet. Però és que treure les branques d'un arbre quan ha mobilitzat la saba cap allà és prendre-li els recursos sense que l'arbre pugui reaccionar! A més, per la grandària dels arbres i la diversificació de branques puc assegurar que no faran un creixement desmesurat. Aleshores per què? És que ja tenien el pressupost i s'havia de gastar sense cap mena de consideració? És que a algú li fan nosa les branques? els arbres?

Si els volen aclarir que esperin a l'aturada estival i els hi podran treure els rebrots i alguna branca interior, o si no que els deixin tranquils fins el proper hivern. Però el que no s'ha de fer és perjudicar el metabolisme de l'arbre per tal de justificar que es fa una feina.
·

1 comentari:

Júlia ha dit...

Això de les esporgades ja ha passat en altres ocasions i fins fa temps havia llegit en alguns diaris protestes per actuacions concretes. No sé qui dirigeix els temes aquests...