divendres, 5 de desembre del 2008

Palmeritis.1

Poditis

És clar que no n’és una prova definitiva, però corroborat pels comentaris fets, i sobretot pels no fets (qui calla atorga, diuen, vegeu tres articles més avall), els arbres no necessiten poda, mai
(vegeu també diari de Balears 29.09.08, Ultima Hora 16.11.08)

Aleshores, si les palmeres no tenen branques, i per tota la resta tampoc no són arbres, amb molt més motiu, les palmeres encara menys –o més?- que mai (els significants absoluts són molt difícils de matisar) no necessiten poda...

però es poden, o així ho diuen els que es dediquen a tirar al fems biomassa verda. I per acabar-ho de compondre, segons es desprèn del comentari n. 4 (enllaç posat), aquella presumpta aura de feina d’elit, ja s’ha acabat, ara ja poda palmeres qualsevol i a qualsevol preu. Pitjor impossible.

Per què? Ho tendrien que respondre els promotors destruir biomassa verda. Per càlcul de probabilitats aquesta gent deu coincidir amb aquells que tenen la boca plena de “planta mediterrània” (vg. 26.09.08).

Supòs que molta gent troba que la palmera-plomall fa més guai, però encara tenim un altre problema, segons els periodistes una problemàtica, i quan ens convé una catàstrofe: una plaga, el morrut et alter.

Si tan horrible és una plaga, i tant de mals ens poden caure a sobre perquè una plaga és una plaga, per vergonya torera, tots els promotors de destruir biomassa verda ja s’haurien d’haver aturat de fer tallar biomassa verda (és per a no dir fulles sempre seguit), ja que els talls que provoquen els talladors de biomassa verda són, ni més ni pus, que el brou (caldu) de conreu de més plaga.

...És que no sé si m’explico: si diem que no volem competència d’altres plagues, per què les proporcionem el menjar a balquena?

...I si no vols brou (caldu)

com quedem?

És que, a més a més, segons els protocols de plaga, tallar fulles verdes està prohibit, tot i què, a les Illes, per si algú es creia que ens mocàvem amb els colzes, el protocol diu

> Rhynchophorus ferrugineus (Becut vermell de les palmeres)
> Mesures de control
MESURES FITOSANITÀRIES OBLIGATÒRIES
A tot Mallorca
Queden paralitzades totes les podes de palmàcies, excepte les autoritzades per la Direcció General d'Agricultura.


així doncs, per variar, deixam les portes (i les ferides dels talls) obertes per si algú amb qui hem de quedar bé li pega poditis incontenible, per exemple a l’Ajuntament de Palma, si de cas, ja posarem una multa al més desgraciat.

Però vaja, també ho pot explicar un altre

...................................................................................

Mentretant...

Per defecte: Pere Llofriu

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La poda és totalment necessaria. Si pensau lo contrari vos estau enganant. Tan arbres com palmeres necessiten poda, ja sigui de formació, manteniment, de seguretat... El que passa es que hem de partir de la idea de que un arbre és un element de consum, que ha de viure en un espai reduït i en condicions d'estres... per lo que la seva vida es reduix als 25-30 anys. També cal remarcar que una cosa és la getió de l'arbrat que es fa a foravila i la que es fa a ciutat, és la gestió del llenyataire vs gestió de qualitat. Talment.

Anònim ha dit...

gestió de qualitat a ciutat?
a on?