dimarts, 16 d’octubre del 2007

Llimoners fluorescents

Arbres que il·luminen

Al Público - diari de recent aparició - hi podem llegir un excel·lent article de Javier Yanes titulat “Biomimètica: materiales inspirados en la vida”. En relació als arbres hi han dues notícies remarcables. Una d’elles és que partint de la fusta com a matèria primera el “Grupo de materiales Biomimèticos y Multifuncionales” de la Universitat de Sevilla ha elaborat una ceràmica biosintètica de carbur de silici o bioSIC interessant per a fer pròtesis quirúrgiques. L’altre és d’aquelles que més m’estimo la seva transcripció literal i que cadascú hi digui la seva. [Rosalia Cases]

Llimoners fluorescents en comptes de fanals

Recreació de llimoners fluorescents a Barcelona

Si hi ha una proposta innovadora i atrevida és la de l'arquitecte Alberto Estévez, pare de l'arquitectura genètica. Aquest català vol avançar des de la imitació natural d'Antoni Gaudí, superant els mecanismes biosostenibles aplicats en alguns projectes.
La idea d'Estévez, que ell mateix transmet en el seu màster en Arquitectura Biodigital de la Universitat Internacional de Catalunya, és portar la pròpia vida a l'espai habitable. “L'any 2000 va començar a parlar-se de l'aplicació de la genètica a la arquitectura”, assenyala. “Però tots es quedaven en el model digital. Jo vull fer-ho real”, adverteix.
La seva finalitat és construir edificis vivents: “Manipulant l'ADN es poden fer créixer cases-arbre o fins i tot, en el futur, habitatges amb parets de pell viva i calefacció per vasos sanguinis”.
Per a quan?. “Doneu-me el que costa un cassabombarder, i en dos anys ho tindreu”, ironitza. De moment ha aconseguit obtenir llimoners fluorescents que en el futur podrien il·luminar els carrers, com si fossin fanals, i prossegueix en la seva recerca d'enginyers genètics que desitgin involucrar-se en la pròxima revolució de l'arquitectura.
J. Y.
Público, 28.09.2007
·

3 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

Caps calents...L'avantatge segurament serà l'estalvi d'energia però en fi, d'aquí poc m'imagino ocells fent el canvi instantani, gossos dependents, caimans-polícia, goriles-professors, rates-xofers, vaques-cuineres, ben mirat, les pelis com star-wars, matrix i demés podrien quedar desfassades d'aquí poc amb unes idees tant fabuloses.

Putser l'ajuntament estaria ben content perquè dubto que ni els coloms serien capassos de fer-hi el niu.

Espero, almenys, ara per ara,que no l'hi donin cap pressupost de caçabombarder, amb la de problemes que hi ha només faltaria tirar els calers així perque el senyor pogués jugar al tetris.

P.D: Ben mirat, un arbre que em rasqués l'esquena....

Crec que m'estic fent gran, depèn que, ja no m'entra pel cap!

ErrareHumanumEst ha dit...

P.D= No volia ofendre el colectiu de xofers, he dit el primer animal que m'ha vingut pel cap

Des del Raval d'Elx ha dit...

Dins de ben poc temps acabaran fent, fins i tot, persones intel·ligents.