dissabte, 26 de maig del 2007

El Deutsche Bank i la destrucció de boscos tropicals


Centrals elèctriques a base d’oli de palma amenacen el bosc tropical

Segons les nostres informacions, el Deutsche Bank planeja accedir al lucratiu negoci de producció d’energia a partir d’oli de palma. L’empresa líder a nivell mundial vol invertir a dotze centrals elèctriques en el port del Saar Saarlouis-Dillingen, que funcionaran amb oli de palma.

Amb aquests plans, la intervenció a gran escala sobre els darrers boscos tropicals s’aguditze. Nombroses investigacions científiques posen sobre avís de les conseqüències socials i ecològiques a causa de la creixent demanda de cultius energètics. Fa pocs dies, un informa de les Nacions Unides ha reconegut que el boom de la bioenergia implica la destrucció creixent de boscos primaris per l’establiment de plantacions de palma, especialment en el sud-est d’Asia.

Totes les organitzacions importants mediambientals d’Indonèsia són de la opinió que el boom bioenergètic perjudica al país. Walhi, la major xarxa d’organitzacions de protecció del medi ambient en aquest país, agrupa nombrosos grups de persones afectades per la tala i les plantacions. Wahli rebutja estrictament els biocombustibles d’oli de palma i exigeix als països industrialitzats: “No resolguin els seus problemes d’energia a costa nostra”.

Segons un estudi de l’Institut de Leipzig per a l’Energia i el Medi Ambient, les centrals elèctriques generaran només el 2007 al manco 1’3 bilions de kilowats hora a partir d’oli de palma. Per això, els productors d’energia elèctrica reben subvencions al voltant de 200 milions d’euros a través de la “Llei d’Enegies Renovables”, que són carragades a les factures d’electricitat de totes les llars. Una certificació viable en relació a criteris estrictes ecològics i socials no és possible. Properament, el Deutsche Bank planetja cremar els boscos tropicals, i a més, aquesta energia que provoca la tala massiva és fomentada com ecològica.

Protestin davant el Deutsche Bank en contra del projecte planificat i exigiu al banc que en cap cas inverteixi en centrals elèctriques a base d’oli de palma. Escrigui la seva pròpia carta o utilitzi el següent model


Direcció:
Dr. Josef Ackermann
President de la Junta Directiva
Deutsche Bank
Taunusanlage 12
60325 Frankfurt am Main
Tel: +49-69-910-43800
Fax: +49-69-910-33422

Email: db.presse@db.com

2 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

Està be aixo d'enviar el correu. Veig que les grans multinacionals avançen molt amb el negoci però alhora la població occidental ho ignora i amb prou feines n'està al corrent... Prou costa informar a la població, imagina't el que costa aconseguir que es mobilitzi la gent, així doncs, el problema avança i la oposició potencial (nosaltres) resta en estat letàrgic, únicament els afectats de ple sembla que es mouen i aquests són sempre una veu a tenir poc en compte per els peixos grossos.

Waipu Joan ha dit...

crec que davant del capital en majúscules els ciutadans tenim ben poca cosa a dir. Malgrat tot, sort amb aquesta iniciativa.