dissabte, 19 de maig del 2007

Coordinador per sa defensa de Son Bruc i Ruma


Projecte de parc eòlic a la zona de Son Bruc i Ruma

En el món actual en què el consum desmesurat de combustibles fòssils està provocant greus efectes sobre la conservació del medi ambient, està clar que l’ús d’energies renovables ha de ser, de cada vegada més, una solució que ajudi a corregir aquesta tendència que ens pot dur a situacions límit per la mateixa existència de la espècie humana.

Tanmateix, el desenvolupament i l’ús d’aquestes energies renovables no es pot fer a qualsevol preu. Seria absurd que la instal·lació de les estructures necessàries per fabricar-les provoqués greus impactes ambientals o, pitjor encara, que suposés un perjudici per a la societat en qualsevol sentit.

En els darrers mesos al poble de Ferreries ens han arribat informacions sobre la possible instal·lació de parcs eòlics en diferents punts del terme. Més recentment, en les darreres setmanes hem vist com aquestes informacions es confirmaven per les ubicacions de son Bruc i ses Comunes (a la zona de Ruma), i hem sentit i llegit manifestacions que pretenien imposar aquestes instal·lacions sense tenir en compte les opinions i consideracions de les autoritats locals, ni tan sols de la gent del poble.

Tota la informació, que apareix a continuació, ha estat extreta del projecte presentat per l'empesa promotora de l'execució del parc eòlic, a la zona de Son Bruc i Ruma. Per tant, amb tota la informació aquí aportada, i les fotografies d'altres instal·lacions, vos podeu fer una idea del que suposarà per a Menorca, amb una superfície tan reduïda, la col·locació d'unes instal·lacions tan grans. Les dimensions de tot plegat, superen de llarg, el que al nostre entendre és raonable per una illa com Menorca, Reserva de la Biosfera.

Per a més informació:

Coordinador per sa defensa de Son Bruc i Ruma
» Protegim el paisatge, protegim Menorca «

2 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

Aquest tema va plantejar-se a la zona de Tarragona. El parc eòlic es va acabar instal.lant prop del Castell d'Escornalbou...no sé si està tenint unes repercussions importants, la veritat...

salutacions a Menorca!

Dalva M. Ferreira ha dit...

Que as autoridades e a sociedade ouçam as tuas palavras, e que tu não sejas igual aquele que clamava no deserto... Una abraçada molt fort.

Dalva.