dimarts, 21 d’octubre del 2008

Protecquè contra l'excursionisme.3


La muntanya és de tots

Desgraciadament, a la nostra Comunitat ja és un vell tema. Escric perquè ve succeint una vegada i una altra cada setmana i a diferents indrets de la nostra estimada serra de Tramuntana. Que si al Castell del Rei de Pollença només s´hi pot anar un dia en concret, que si la Volta del Puig Roig no es pot fer sencera perquè no deixen passar a la tornada i ho has de fer en direcció a Lluc, que si per anar a Massanella per Comafreda fan pagar tres euros, etc...

L´única cosa que diria en defensa dels propietaris de les finques de pas és que el Govern se n´hauria de fer càrrec del manteniment dels camins per no fer-los malbé, però res més. La serra de Tramuntana té aprovat per la conselleria de Medi Ambient un Pla d´Ordenació dels Recursos Naturals des de 2007. Estaria molt bé que no es quedi només com una bona proposta d´un Govern que, teòricament, aposta pel medi ambient. S´han de posar els mitjans que permetin el dret de pas per les finques sense que els excursionistes ens haguem de barallar amb els propietaris o els guardes forestals.

Som molts els que anem a la muntanya per gaudir de la natura, i una minoria els que embruten i no respecten l´entorn. No és just que no se'ns permeti el pas per les possessions que donen accés als cims o a d'altres indrets d´interès que, recordo, són de tots. Els que estam compromesos amb el medi ambient i estimam la natura, esperam alguna cosa més d´aquest Govern. No basta amb aturar les aberracions urbanístiques previstes per l´antic executiu a la Serra. Cal donar una passa més. Volem solucions, senyors polítics.

Tramuntana Parc Natural ja!
Víctor Gómez Costa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja n'hi prou de valles, de barreres, de senyals de portons, tots sabem que les vies verdes són la opció que veuen pitjor qualsevol propietari de terres perquè les màquines no es paren la gent si i a més el tren queda vallat, fantàstic pels que volen barrar-nos el pas a la muntanya,... que el soroll no ens fagi perdre el cap, contra les barreres, contra el tren, via verda!