dimarts, 14 d’octubre del 2008

Un bosc en perill al Carmel de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona es vol carregar un bosc de mitja hectàrea amb arbres de més de 50 anys

El pla de reforma del Carmel a Barcelona, el PGM del Carmel i entorns, que ara està en fase de proposta de modificació, afecta un sector d'Horta en què hi ha un bosc de mitja hectàrea amb arbres de més de 50 anys. El propietari i els veïns estan en contra de la proposta, perquè implica, entre d’altres coses, la desaparició d'una part del bosc per fer-hi blocs d'habitatges.

Afectats pel projecte del Carmel s'oposen a la reforma pel perill de massificació


Una de les zones afectades pel pla del Carmel i entorns

Alguns dels veïns afectats per la modificació del Pla General Metropolità del barri del Carmel i entorns s'oposen a aquest projecte perquè diuen que hi portarà la massificació. La modificació es va aporvar inicialment al juliol després de moltes discussions per la falta de consens polític. Amb la reforma s'invertiran 85 milions d'euros per fer zones verdes, equipaments, escales mecàniques i habitatges nous. Les actuacions principals es concentren en catorze sectors i afecten zones veïnals com la de Dante-Llobregós, on es triplica l'edificabilitat prevista.
Uns dels afectats pel projecte són els propietaris de la masia de Ca l'Eudald. Fa temps que la finca està afectada per l'antiga planificació urbanística, que preveia enderrocar-la per fer-hi una zona verda. A la nova proposta per al Carmel i entorns l'edifici es conservarà per posar-hi un equipament públic, però la família que hi viu des de 1854 haurà de marxar. Maria Rovira, la propietària, afirma que "per aquesta casa ja hi hauran passat set generacions" i considera que "no hi ha dret el que ens estan fent".
En una zona de més de 2 hectàrees, entre els carrers Dante i Llobregós, el pla de millora del Carmel i entorns permetria construir 230 habitatges. Representants de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que el pla vol crear espais públics i equipaments a les parts més denses i reallotjar veïns en zones pròximes. La regidora del districte d'Horta-Guinardó, Elsa Blasco, remarca que "es fa una proposta molt clara d'esponjament i aquesta és l'única zona on proposem més edificabilitat, perquè l'orografia ho permet" de manera que es puguin reallotjar els veïns.

· Videos Entre hortes i blocs
· Coordinadora d'entitats afectades pel PGM del Carmel i entorns
· Agència de promoció del Carmel i entorns
· Noticia del Telenoticies de TV3 del 07.10.2008

·