dijous, 23 d’octubre del 2008

Monocultius contra terres indígenes


Si donau suport als indígenes colombians,

estau donant suport al planeta terra


La setmana passada milers d'indígenes es van reunir a la regió colombiana de Cauca per a demanar el dret a la possessió legal de les seves terres i la detenció immediata de la violència que ha provocat la mort de 22 dels seus líders en només un any. En lloc d'entaular el diàleg, el President colombià Álvaro Uribe va enviar a les forces de seguretat que van obrir foc enfront dels indígenes.


La intempestiva i violenta resposta als manifestants ha despertat l'enuig massiu entre les comunitats indígenes i el suport de la societat civil a tot el país. 200.000 indígenes de 16 departaments colombians s'han unit al moviment. Aquesta escalada podria generar una repressió més violenta i brutal. No podem deixar que això succeeixi. Envia al President Uribe el nostre missatge instant-lo a detenir immediatament la violència contra els indígenes i en canvi, a reunir-se amb ells per a trobar una solució de manera pacífica. A Uribe li importa la seva reputació internacional. Enviant-li milers de missatges li farem saber que estem observant el seu accionar de prop. Suma la teva veu ara!:


http://www.avaaz.org/es/derechos_indigenas_colombia




Els indígenes de Colòmbia tenen dret a la protesta. Segons la ONIC (Organització Nacional d'Indígenes Colombians) 1.253 indígenes han mort com a conseqüència de la violència i 54.000 han estat desplaçats de les seves terres ancestrals des que Uribe va assumir la presidència. Els han promès ser amos legals de les seves pròpies terres, però el President Uribe no ha complert la seva paraula. Amb el preu de la terra en alça a causa de la rendibilitat de les plantacions de palmera oliera, Uribe sembla no seguir estant amatent a comprar aquestes terres per a les comunitats indígenes. Les comunitats per la seva banda reclamen una reunió amb Uribe per a discutir 12 punts de summa prioritat. El govern ni tan sols ha signat la Declaració de Nacions Unides sobre els Drets dels Pobles Indígenes que estableix que "els pobles indígenes tenen dret a les terres, territoris i recursos que tradicionalment han posseït, ocupat o utilitzat o adquirit" i que "els Estats asseguraran el reconeixement i protecció jurídics d'aquestes terres, territoris i recursos". Si actuem en conjunt i inundem la casella de correu del President Uribe, llavors tenim una possibilitat real que les comunitats indígenes siguin escoltades d'una vegada per sempre. Faceu clic a baix per a enviar el teu missatge:


www.avaaz.org/es/derechos_indigenas_colombia.php


Els indígenes de Colòmbia, així com els de qualsevol part del planeta, mereixen respecte i el reconeixement legal del dret a les seves terres. Per molt temps Amèrica Llatina ha estat guiada pels interessos dels poderosos, els polítics o els terratinents. És temps de posar-se dempeus per aquesta gent, la seva cultura i els seus drets a Llatinoamerica.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Admiro les persones que es comprometen i lluiten per un món més just, pot ser, per què jo som pessimista respecte del futur i, sense l’ànim de voler ser graciós, penso que un optimista és un pessimista que encara no se n’ha adonat. Tan de bo els que tenen poder i manca d’escrúpols per aconseguir el que volen, no tinguessin les de guanyar, però crec que manegen tots els “ramiros” del joc de cartes.

Dalva M. Ferreira ha dit...

É uma tristeza ver as comunidades indígenas irem desaparecendo umas após as outras, e seus últimos membros transformados em miseráveis, alcóolatras, párias de uma sociedade que se diz superior. Hoje em dia não é diferente do que se fez sempre contra as comunidades indígenas.Dá muito desânimo, o ser humano sente vergonha de ser honesto.