dilluns, 27 d’octubre del 2008

Clytocibe geotropa i una mosca sense ales

Si voleu podeu comentar aquestes fotografies, especialment pel que fa a aquesta espècie de bolet, Clytocibe geotropa passat per aigua, si l'heu trobat, si l'heu tastat... És curiós com l'any passat ja el vaig trobar al mateix lloc, gairebé amb la mateixa estesa, no record ara ben be quin mes. Llavors però la forma era diferent, tenien més mamella, potser només és degut a que fa dos o tres dies hi va plour molt a ....

Però també seria interessant esbrinar la identificació d'aquesta mosca. Quan la vaig tocar no va volar, només va caminar i no la vaig molestar més. Després, mirant les fotos, crec observar que no te ales.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei!!! es comestible aquest bolet?

Al Parc natural de montnegre-corredor n´es ple.


Apa salut

Joan Vicenç ha dit...

El Clytocibe geotropa és comestible bo, segons informen els llibres i entesos. No et refiïs només per la foto, mostra'l a qualque conegut que en sàpiga. Salut!

Jaqme ha dit...

A veure si has descobert una espècie nova.
Jo mai havia vist una mosca així.
Com ho podem saber?

Per cert (i apart) gràcies per comentar el meu darrer post. Hi he deixat una resposta.

Anònim ha dit...

Hi ha una pàgina especialitzada en la identificació d'insectes. Segur que na Paqui Mars, experta en dípters, et donarà una resposta.

http://www.insectariumvirtual.com

Joan Vicenç ha dit...

Gràcies els ho he demanat. Salut

ErrareHumanumEst ha dit...

arght
Increïblement observador... d'això se'n diu "home de camp", si senyor, així s'han acabat descobrint coses sorprenents :D!