dilluns, 8 d’octubre del 2007

El rostre de les oliveres


Exposició

Un món fantàstic esdevé art

en troncs d’olivera

Pere Ferrer, José Sedano i Daniel Ferrer exposen
les seves fotografies a Can Alcover


F.MARÍ. Palma.

Siluetes d’animals i personatges fantàstics queden incrustades en el troncs de les oliveres centenàries de la serra de Tramuntana. Aquesta és la temàtica central de l’exposició que ahir vespre inauguraren Pere Ferrer, José Sedano i Daniel Ferrer a Can Alcover de Palma.La mostra, titulada El rostre de les oliveres, desdibuixa a través de vint-i-sis fotografies tot un món imaginari a través d’imatges figuratives. L’objectiu de les càmeres dels tres autors fan un repàs a la història llegendària de la nostra illa i, en concret, a la serralada de la Tramuntana.

El que va néixer com un passatemps de tres companys, s’ha convertit ara en tot un art per a Pere, José i Daniel que tresquen per les muntanyes a la recerca d’imatges sugerents. Animals prehistòrics, primats, bèsties fantasmagòriques i animals més corrents es poden veuren reflectits en aquesta exposició fotogràfica que romandrà oberta fins el 19 d’octubre.«Allò difícil ha estat fer-ne la tria. Hem realitzat gairebé 3.000 fotografies i seleccionar-ne 26 amb una certa harmonia ha estat ben complicat», explicà ahir Pere Ferrer mentre ensenyava amb delit la seva primera exposició. «Tot parteix d’aquesta primera fotografia», apuntà «en la que l’ull de l’espectador hi veu reflectit un mussol. Després d’això hem trescat molt», assegurà.

Les possessions de Son Rullan i Muleta o els paratges de Valldemossa, Esperoles, Deià o Banyalbufar han estat els escenaris escollits pels tres artistes que, recercant dins la imaginació, han trobat un món fantàstic incrustat en les soques dels arbres centenaris. «L’olivera s’impregna de la seva figura», puntalitza José Sedano, per afegir que els camps conrats, amb els oliverars cuidats, són on es poden trobar millors imatges «Sinó, perden vitalitat».

Les imatges, realitzades la majoria amb càmeres analògiques, són totes en color, encara que Daniel Ferrer ha tractat algunes de les fotografies per donar més intensitat.La mostra és un joc d’imaginació, a través del qual el públic passeja per les diferents sales de Can Alcover ideant tot un món, que a vegades pot semblar real i d’altres aterridor.

Diari de Balears

El Rostre de les Oliveres



OBRA CULTURAL BALEAR CAN ALCOVER

C/ DE SANT ALONSO, 24

07001 PALMA DE MALLORCA

De dia 5 a 19 d'octubre de 2007, de les 17h a les 20h

Palma de Mallorca, Octubre 2007

Barcelona Març, 2008

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Com m'agradaria pode rvisitar i gaudir d'aquesta exposició. Bon pos, bones fotos. M'ha recordat la cançó d'Al Tall que parla de l'olivera a Tocs i vares.

Salutacions!!!

zel ha dit...

Precioses, sobretot la darrera, quin acudit, no? Sí que tothom busca formes als núvols, però als troncs...Bonic de debó, seguiu cuidant arbres, amics.