dilluns, 11 de desembre del 2006

Prou d'agressions al Tibidabo

Cal lluitar per salvar els boscos del Tibidabo

El pròxim dimecres dia 13 de desembre l'Ajuntament de Barcelona aprovarà el pla de remodelació del Parc d'Atraccions del Tibidabo, amb la consegüent tala de centenars d'arbres.

La direcció del Parc d'Atraccions del Tibidabo, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, té el projecte de destruir centenars d'arbres centenaris i sans (roures, pins, alzines i avets ) per a construir unes noves muntanyes russes i un edifici subterrani.
Això se suma a la tala de centenars més d'arbres sans i centenaris que així mateix van autoritzar el Consorci de Collserola i Parcs i Jardins, aquest últim estiu, per a construir l'atracció del pèndol i el portal de les taquilles entrada.
Considerem inadmissible que per a la remodelació del parc s'hagi de recórrer a la destrucció de centenars d'arbres, i requerim una revisió del projecte de remodelació del mateix, amb alternatives que respectin el medi ambient i el caràcter històricament pedagògic del parc emmarcat dins de l'entorn natural que els Barcelonins requereixen quan escapen dels fums i el ciment de la ciutat.
També creiem que en comptes d'ampliar l'aparcament actual s'hauria de potenciar el transport públic i incloure-ho a la xarxa metropolitana, com a mesura de protecció del parc natural.
Manifestació
El dimecres dia 13 de desembre a les 19.30 h ens manifestarem a la plaça de Sant Jaume, mentre té lloc el ple.
Volem comptar amb vosaltres per a acompanyar-nos aquest dia, amb molts amics i pancartes.
No falteu !!!
Signeu contra la Tala del Tibidabo
Adjuntem un document plantilla per a signar contra aquest projecte, en calen moltes per tal que ens escoltin : · Document per a signar ·
Plànol dels boscos :
En marques vermelles: tot el perímetre del Parc d'Atraccions, amb els terrenys adjudicats i qualificats de sòl urbà (el 75% són boscos), a pesar dels nombrosos requeriments de diferents plataformes i organismes perquè el converteixin en equipament forestal. En l'extrem dret, l'Hotel Florida, en l'extrem esquerre (un rectangle gran) l'aparcament actual, damunt d'aquest: el bosc que volen tallar per a l'ampliació de l’Hotel. A la dreta, dalt, on està la piscina de l'antic Hotel Florida, tot el bosc anirà baix per a edificar un edifici subterrani anomenat "El Cau". Més amunt, a la dreta, una gran llengua que s'endinsa en el bosc cap al nord, que té un enorme pendent. No sabem perquè el volen, però també està qualificat de sòl urbà. Segurament per a fer intercanvi amb la massa forestal que volen tallar per a les atraccions noves. En la part sud, entre l'hotel Florida i el conjunt d'edificis del Parc: el bosc de roures, alzines, avets i pins que volen talar per a fer més atraccions. Allí també es troba l'actual Pèndol, amb la consegüent tala d'arbres, inexistent en el moment de la fotografia.
Plànol autovia:
Es veu molt clarament, a cada costat de la mateixa hi aniran més atraccions, no sols les muntanyes russes (a la dreta de la imatge)

SOS Tibidabo
Associació de veïns del cim del Tibidabo, amb el suport de la Plataforma cívica en defensa de Collserola, Col·lectiu Agudells, SOS Monuments, Jerc de Sarrià - Sant Gervasi, Associació veïns peu del Funicular, Associació veïns de Vallvidrera, Associació veïns de la Font del Mont, Associació de veïns mas Guimbau - Can Castellví

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per defensar el patrimoni de tothom.

Ara convindria saber qui hi ha al darrera de tot això,només per curiositat.
Són els mateixos del Compromís Citadà per la Sostenibilitat ?
Els de l'agenda 21 ?
Els que van aprovar el Programa d'Actuació Municipal 2004-2007 ?
Els de la Comissió de Medi Ambient?
Què hi diu a tot això El Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat ?
No patiu, no. No citaré cap nom de cap polític,de cap tècnic, de cap expert setciències de la vida, de cap entitat bancària. Però tan responsables són els uns com els altres.
A Barcelona hi ha gent amb massa maldecaps de salut, de feina, de vivenda per entretenir-se a pensar en els arbres i d'això se'n aprofiten quatre arreplegats.
Caldria una superficie 75 vegades més gran que el terme municipal de Barcelona només per absorbir el CO2 que s'hi genera i clar, veient la burrada de sostenibilitat que representa, ja no ve d'executar uns quants arbres més...

No citaré cap nom, no. Però a tots plegats els hi diré : Apa aneu a c..ar que no ens enredereu !

Anònim ha dit...

se nota que no tienen ni idea de lo que hablan!
que boscos?? si los arboles que hay en el tibidabo fueron plantados por el propio parque!! pero como ya tienen sus años ya nadie se acuerda no?? pues si, tibidabo era una montaña pelada!! si mirais fotos antiguas se ve perfectamente como esta todo sin arboles y ahora que el parque quiere añadir algo para el disfrute de todos sale la gente con el tipico "no a la tala" pero de que vais?? cada uno en su casa hace lo que quiere, la asociacion de vecinos del tibidabo como se piensan que hicieron sus casitas alli arriba?? cortando arboles!!
y ademas el informe de medio ambiente cita que de los arboles que se cortan estan enfermos y los que no lo estan y molestan serán trasplantados y ademas por cada arbol enfermo que talen Plantan 4!
para poder integrar todo en un ""Bosque"" cosa que ahora nada de nada con los chalets esos
enfin es indignante ver como la gente habla sin tener ni idea si quereis manifestaros hacerlo por el cambio climatico ! no por cortar arboles que fueron puestos por ellos mismos.

un saludo.

Anònim ha dit...

Quina pena aquest últim comentari. Defensa que les agressions estan bé si les fan els que van plantar els arbres. Això és una barbaritat.
A Barcelona gairebé la totalitat dels arbres han estat plantats, els del carrers i parcs, els de Montjuïc, els de la Ciutadella, i això no vol dir que l’Ajuntament els pugui arrencar quan li doni la gana, ans tot el contrari, l’Ajuntament és el primer que ha de vetllar per la seva supervivència, ha de donar exemple del respecte als arbres i ha de complir les lleis que així ho estableixen.
Aquest comentari anterior sembla fet per algú del PSC-PSOE o per les empreses que hi faran calers amb totes aquestes execucions que volen fer. Quina pena.