diumenge, 3 de desembre del 2006

Mohito


Les llimes de les terres de Don Rafael Mas
de la tropical Ciutat de Mallorca


Un altre dia vos parlaré de les llimes o llimones dolces (Citrus x aurantifolia) que fàcilment podem trobar als nostres mercats. Avui només una mostra del que es pot preparar amb elles, es tracta d’un xarop força popular a Cuba, el mohito o mojito. Directament vos passaré la recepta que jo conec més bona.

Ingredients:

Rom bo (Liberación, per exemple, el trobareu a les tendes de comerç just).
Llimes (Preferentment les més bones que són les de les terres de Don Rafael Mas de son Pax de la tropical Ciutat de Mallorca)
Sucre moreno (no del tenyit, l’autèntic també el trobareu a les tendes de comerç just)
Gel triturat (Posau gel dins un pedaç i en pegau cops sobre un tronc o pedra fins deixar-lo ben granulat).
Herba sana (del corral o del cossiol de la terrassa)
Aigua en gas o sifó.

Es tritura primer l’herba sana tot sola, amb una massa de fusta. Hi afegim sucre i ho picam més. Hi espremem el suc de les llimes. Ho seguim mesclant. Hi vessam l’aigua en gas o sifó i el rom a gust del consumidor (o de la parella). Remenam més i finalment hi abocam el gel. S’acaba de mesclar tot bé amb una cullera llarga (millor si és de fusta).

Recomanacions: És convenient posar música de salses o cumbies mentre remenau la mescla. Vos ho heu de prendre a poc a poc, no friseu, deixau que es fongui un poc el gel i que tot faci un cos i sobretot després d’haver-vos-ho empassat no atureu la música.

Vos recomanam els següents enllaços:






·

6 comentaris:

Rafel Mas ha dit...

Hola Joan, gràcies a tots dos per la recepta. Intentarem fer-ho a casa amb un rom que tenc duit de cuba marca "guayabita del pinar" de totes formes estic obert a que ens convideu, en voler, a tastar-ho a casa vostra. Je, je...Per cert les limas es fan a la república independent de Son Pax :)
Salut!
RAfel Mas

Joan Vicenç ha dit...

És clar... era abans de la Revolució. Salut!

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Llàstima que per internet encara no puguem assaborir els sabors i delectar-nos amb les olors.

Anònim ha dit...

I tothom pot anar a collir llimes a les terres de Don Rafael Mas?

Rafel Mas ha dit...

tothom que sigui amic dels arbres serà ben rebut a agafar limas o taronges. Aquests que especulen i es corrompen amb terrenys ANEI i que per cert ara viuen a prop de son pax, a ca'n BARROT, no provin d'acostar-se, que els meus 3 cans mil-llets els lleparan fins a fer-los fugir.
Rafel

Rafel Mas ha dit...

Per cert joan,
bona foto, el teu auto-retrat
molt, molt bo
Rafel