dilluns, 28 de setembre del 2009

Solidaritat amb Hondures


Carta de Solidaritat amb Hondures des de la reunió de LVC a Menorca

Les organitzacions que conformam LA VIA CAMPESINA ens definim com moviment social i popular, i tenim com a visió acompanyar processos de canvi, denunciar i solidaritzar-nos en contra de qualsevol tipus de violació als drets humans, i als principis democràtics i de justícia, i contra tot allò que atempti contra els nostres pobles.

Enfront dels successos de repressió al poble hondureny per part dels dictadors, aquesta trobada de la VIA CAMPESINA, Amigos de la Tierra, GRAIN, Associació Entrepobles i Veterinaris sense Fronteres realitzat a Menorca, assenyala que:

Condemnam el cop civil militar que instal·là una dictadura al nostre país germà d'Hondures, representant això un retrocés històric cap aquells anys en què a Amèrica Llatina foren instal·lades les dictadures feixistes amb el suport de la dreta, els grans poders econòmics, els militars i la CIA.

Exigim es restabliment immediat de la democràcia i la reinstal·lació immediata del President Manuel Zelaya Rosales, que fou elegit democràticament per el poble i te la legalitat i legitimitat per a governar al seu país.

Demandam el cessament de la repressió i del toc de queda, així com la llibertat immediata de tots els detinguts i el respecte a la vida i a la integritat física del President Zelaya i de qui l'acompanyen en defensa de la democràcia.

Ens solidaritzam amb la lluita dels nostres pobles i amb els moviments camperols, sindicals i socials, que treballen sempre per una societat més justa i democràtica.

Demandam la investigació i sanció als culpables i responsables de l'atemptat criminal que sofrí el nostre company Rafael Alegria, representant de la VIA CAMPESINA per a Centre Amèrica.

Alertam que el cop civil militar que es donà a Hondures des del 28 de juny d'enguany, revela una vegada més la desesperació dels grups de poder econòmic i la dreta política, davant l'avançament democràtic de les forces progressistes i patriòtiques que promouen canvis profunds. Resulta fonamental mantenir i enfortir la unitat i la integració dels pobles a fi de prevenir i evitar tot intent colpista a qualsevol altre país.

Donam suport a la iniciativa de la Federació Internacional de Drets Humans de requerir a la Cort Penal Internacional de Justícia que declari al cop i a la repressió a Hondures com un crim contra la humanitat.


Les i els delegats a la trobada sobre Canvi Climàtic, convocam la més ampla i sostinguda mobilització cívica i popular de suport a la democràcia i a la voluntat sobirana del poble Hondureny.


Menorca, 25 de setembre de 2009

Per a més informació: