divendres, 18 de novembre del 2005

A Mataró fan una poda correcta

La poda de l’arbrat viari de Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha començat la campanya de poda de l’arbrat viari i pel que expliquen sembla que ho fan força bé i de manera correcta.
Han emès una nota informativa explicant quina mena de poda faran, els arbres que podaran, amb equips de professionals qualificats, que en faran de les restes de la poda, les mesures a prendre, etc. I sobretot, faran una poda prudent i respectuosa amb l’arbre, l’adequada a cada un d’ells.

“En funció de criteris com la ubicació de l'arbre, el tamany d'aquest, o els elements propers tals com voreres o balcons, es realitzarà un tipus de poda o un altre. Es duran a terme 3 tipus diferents de poda:
* poda de formació: es fa servir per adaptar els arbres al lloc on estan plantats. Condiciona el creixement de l'arbre. Es realitza en arbres joves que han estat plantats recentment.
* poda de neteja: és una poda suau, d'eliminació de branques seques o malformades que malmeten la configuració estructural de l'arbre.
* poda de brocada: s'empra per reconduir arbres que presenten defectes en la seva formació originària.”

I aquesta és una bona noticia que cal destacar-la. És cert que també hi ha d’altres poblacions que fan la poda de manera correcta i respectuosa amb els arbres, però encara hi ha molts ajuntaments que realitzen unes podes exagerades, escapçant els arbres com més millor, perjudicant-los i fent-lis més mal que bé. Algunes vegades sense mala intenció, al creure que tots els arbres s’han de podar com si fossin fruiters o arbres per fer llenya, però encara hi ha molts alcaldes i regidors responsables de l’arbrat que, encara que no ho manifestin obertament, els molesten els arbres i els farien tallar tots.

Per això cal que tots reclamem que arreu es faci una gestió respectuosa dels arbres urbans i contribuïm a explicar-ho bé.

· Nota informativa sobre la poda de l’arbrat viari
*

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, a Mataró fan una poda correcta, i a alguns altres, pocs, llocs com a Mollet del Vallès, però lamentablement són l'excepció i n'hi ha molts més que ho fan malament, sense criteri, sense saber ni com ni per què. El dia que la majoria ho facin bé els que seran seran notícia seran els que ho facin malament.

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Un dels propòsits de “Amics arbres · Arbres amics” és explicar això, els llocs que fan una poda correcta i els llocs que no.
Tal com diu l’enunciat de la pagina : “ ... i sobretot de la seva importància als pobles i ciutats, de com se'ls tracta i de com se'ls hauria de tractar, als arbres amics”.
Si ens vols ajudar, enviant-nos informació, escrits, ... ja ho saps, seran ben rebuts.
Salut.