dijous, 5 d’agost del 2010

Exposició sobre el bosc a Palma

Exposició
El Bosc
Molt més que fusta


Del 12 d’agost al 19 de setembre del 2010
Caixa Forum Palma
Plaça de Weyler, 3
Palma
Mallorca - Illes Balears


Horari:
De dilluns a dissabte: de 10 a 21 h.
Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

Entrada gratuïta

La part més visible del bosc són els arbres, però un bosc no és tan sols un conjunt d'arbres reunits, hi ha una enorme xarxa d'éssers que es relacionen entre si: vegetals, animals, fongs i vida microscòpica que creen l'ecosistema amb la biodiversitat terrestre més gran del món.
En aquesta exposició es pot veure quin és el paper que tenen els boscos en el conjunt de la vida del nostre planeta; et sorprendràs descobrint els elements que en formen part; veuràs la feina que fa un cuc de terra; podràs comptar els anells d'arbres centenaris i observar-hi la història del clima; observaràs els líquens; aprendràs a interpretar els senyals que deixen els animals, com ara una pinya rosegada. Descobriràs quines són les estratègies que fan servir els arbres per dispersar les llavors, com retenen l'aigua, què és la fusta, quin profit hem tret del bosc al llarg del temps i moltes coses més.
Però, sobretot, els boscos són l'element més important per renovar l'atmosfera, pel que fa al règim de pluges, per fixar la terra i per mantenir vius els rius i la vida que s'hi duu a terme. En definitiva, amb aquesta exposició, es vol contribuir a donar a conèixer la importància de la conservació dels boscos.

1 comentari:

zel ha dit...

preciosa iniciativa, la nostra vida és al cor dels arbres!